fbpx
12.5 C
Бэлць
vineri, mai 10, 2024

De ce să consumi căpşuni. 10 proprietăţi benefice

Citește și:

Căpșunile sunt foarte gustoase și au puține calorii. Astfel, cura de căpșuni are rolul de a ne menține sănătoși și, mai mult decât atât, consumul acestora nu îngrașă. Aproximativ 150 de grame de căpșuni conțin doar 50 de calorii, transmite sfatulmedicului.ro.

Acestea au o mulțime de vitamine precum C, E, B1, B2, B6, K, PP, conțin si acid folic, fier, calciu, magneziu si fibre, care ajuta in procesul de digestie.

Mai mult, problemele legate de constipație pot fi înlăturate printr-un consum de căpșuni.

Contribuie la arderea grăsimilor

Căpșunile conțin o substanță numita antocianină, responsabila de stimularea arderii depunerilor de grăsime.

În plus, au foarte puține calorii, așa ca nu contribuie la acumularea de kilograme.

Îmbunătățesc sănătatea ochilor

Antioxidanții din căpșuni pot ajuta la prevenirea cataractei, o afecțiune care, in stadii evoluate, poate cauza orbire.

De asemenea, fiind bogate in vitamina C, acestea au rolul de a întări corneea si retina ochiului.

Adjuvant in lupta cu cancerul

Sunt bogate in vitamina C, unul dintre antioxidanții care pot contribui la prevenirea cancerului, știut fiind faptul ca un sistem imunitar puternic este greu atins de boli.

Totodată, căpșunile conțin și alți antioxidanți care îndepărtează rapid radicalii liberi și neutralizează potențialele efecte negative pe care le pot avea asupra celulelor din organism.

Ameliorează inflamațiile

Antioxidanții și fichimicalele care exista în căpșuni ajuta inclusiv la micșorarea sau ameliorarea inflamațiilor care pot cauza artrita, dar si bolile de inima.

Potasiu necesar inimii

Altfel spus, căpșunile contribuie la reglementarea circulației sanguine, fiindcă potasiul este un nutrient sănătoși necesar inimii.

Pe lângă acesta, căpșunile sunt cele mai sănătoase fructe pe care le poate consuma o persoana atunci când vine vorba de buna funcționare a inimii.

Scad colesterolul

Căpșunile conțin substanțe care lupta împotriva densității scăzute a lipoproteinelor, colesterolul rău din sânge, care formează placa arteriala.

De aceea, consumul lor previne apariția diabetului zaharat și a afecțiunilor cardiovasculare.

Bune în perioada prenatală

Acidul folic este recomandat femeilor gravide sau celor care își doresc o sarcina, iar căpșunile conțin, conform studiilor de specialitate, 21 mg per porție.

Acest tip de vitamina B ajuta fătul să-și dezvolte craniul și măduva spinării.

Ameliorează anemia

Căpșunile sunt recomandate persoanelor care suferă de anemie ușoară. Unul dintre beneficiile consumului de căpșuni este faptul că revitaminizează organismul.

În plus, au proprietăți nutritive importante, care asigura o alimentație corespunzătoare și pot combate anemia. Totodată, ele lupta împotriva insomniei.

Contribuie la frumusețea tenului

Vitamina C din căpșuni ajută și la producerea colagenului care va îmbunătăți elasticitatea pielii.

Astfel, consumul de vitamina C contribuie la reducerea ridurilor si ameliorarea acestora, conferind luminozitate tenului.

Mențin sănătatea oaselor

Căpșunile sunt bogate in potasiu, vitamina K și în magneziu, aliați de nădejde ai oaselor puternice.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Au sărbătorit „din plin” de 9 mai. Cum au comemorat victimele celui de-al doilea Război Mondial mai mulți oameni din nordul țării

Comemorarea victimelor celui de-al Doilea Război Mondial s-a transformat într-o celebrare exuberantă în nordul țării, unde mai mulți oameni...

O fetiță născută fără auz şi l-a recăpătat datorită unei terapii revoluţionare

O fetiţă de un an și jumătate din Marea Britanie şi-a dobândit simţul auzului după ce a devenit prima...
  sursa: cursbnm.md