fbpx
12.3 C
Бэлць
sâmbătă, mai 18, 2024

Directoarea unei grădinițe din Chișinău către Ion Ceban: „Să vă povestesc cum iau eu la labă”

Citește și:

Replica primarului de Chișinău, Ion Ceban, rostită la ședința primăriei din 1 martie, a stârnit nemulțumirea Elenei Chiforisin, directoarea unei grădinițe din capitală. Primarul a spus că nu exclude, că în școli și grădinițe „cineva mai ia la labă bani”.

Directoarea grădiniței consideră expresia una umilitoare și cere ca munca să-i fie respectată.

O să treacă, oare, măcar o ședință în care să nu fim umiliți în cel mai josnic mod? Hai să vă povestesc cum iau eu „la labă” în fiecare zi: Dis de dimineață, intrând pe poarta grădiniței, duc discuții cu părinții pentru că oamenii au nevoie de comunicare și de atenție vis a vis de o situație sau alta. Intru în birou cu gândul de a merge la vizită de dimineață în grupe, în acest moment sună telefonul, sau notificarea pe viber se solicită „informație în regim de urgență”. Pun „laba” pe tastatura și încep a scrie notă informativă, chestionar, statistica, frecvența. Am finalizat.

Merg în grupe, pe lângă contactul vizual și emoțiile pe care le trăiesc printre copii, curg și astfel de fraze: „D-na director la noi curge WC-ul”, „…la noi s-a astupat canalizarea”, „… dar la noi apa potabilă se termina ce facem mai departe?”, „…dar la noi Ionică a căzut și și-a spart fruntea, că pavajul din ograda grădiniței e plin de gropi, d-na Director ce-i spun mamei lui?” și așa mai departe. Și uite-așa gândindu-mă cum să le rezolva pe toate, îmi iau măturița în „labă” și ies afara cu personalul auxiliar la măturat teritoriul instituției și strângem gunoiul de pe teritoriul adiacent. Facem asta nu pentru că intră în obligațiunile noastre de funcție, ci așa din simplă omenie, grija pentru copii și pentru că noi măturător nu avem în statele de personal.

Ah da, și munca de secretariat pe care o facem tot cu „laba” noastră, la fel nu am pus-o aici , ordine, demersuri, completări de registre, comisii (le iau cu mine acasă și le fac după ce îmi adorm copiii). Condițiile de muncă stresante pe timp de pandemie se iau în calcul? Nu știu… Și în loc de aprecieri și merite uite în acest mod suntem felicitați cu 1 martie. E strigător la cer, noi la fel să ne comportăm cu cadrele didactice?”, a scris Elena Chiforisin într-o postare pe Facebook.

Replica directoarei vine, după ce Ion Ceban a spus că există suspiciunea că în unele instituții de învățământ există corupție: „Știu că la ziua de azi este diminuat substanțial, dar nu pot să exclud că cineva mai ia la labă, așa cum se spune în teren și în popor, bani.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Prim-Ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu reprezentanții organizației Crucea Roșie

Sprijinul oferit de organizația Crucea Roșie persoanelor vulnerabile din Republica Moldova, inclusiv refugiaților, a fost discutat de prim-ministrul Dorin...

/METEO/ Cer noros, dar fără precipitații. Câte grade vor fi astăzi

Pentru astăzi, 18 mai, Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează cer noros pe întreg teritoriul țării. În Nord se așteaptă temperaturi...
  sursa: cursbnm.md