fbpx
-0.6 C
Бэлць
sâmbătă, decembrie 9, 2023

Directorul unei școli auxiliare pentru copii cu dizabilități, condamnat la 8 ani de închisoare pentru maltratarea copiilor

Citește și:

De către procurorii din Procuratura raionului Ocnița, inculpatul a fost acuzat de faptul că, acesta, fiind persoană publică, deţinând funcţia de director al unei școli auxiliare pentru copii cu dizabilități, pe parcursul unei perioade îndelungate de timp, aflându-se sub influența alcoolului,  abuza fizic elevii acestei școli.

În anul 2014, inculpatul i-a aplicat repetate lovituri unui minor în vârstă de 17 ani, cu scopul de a-i provoca dureri și suferințe fizice. Deseori, pentru a-i înjosi demnitatea îl punea să execute sarcini degradante.

O altă minoră, în vârstă de 17 ani, a fost agresată fizic, iar pentru a-i înjosi demnitatea copilei, care suferea de viroză, a forţat-o să mănânce zece cepe. 

Același inculpat, la începutul lunii ianuarie 2015, aflându-se sub influența alcoolului, cu scopul de a-i cauza dureri şi suferinţe fizice unui alt minor, l-a lovit de câteva ori cu palma peste faţă, apoi l-a îmbrâncit.

Astfel, inculpatului i-a fost incriminată săvîrșirea infracţiunii prevăzute de art. 166/1 alin.(4) lit. a), b) din Codul penal cu următoarele calificative: cauzarea intenţionată a unei dureri sau suferinţe fizice ori psihice, cu scopul de a pedepsi sau intimida victimele, de către o persoană publică, săvârşită cu bună ştiinţă asupra a mai mulţi minori, profitând de starea de neputinţă cunoscută şi evidentă a acestora, care se datorează handicapului psihic. 

Prin sentința Judecătoriei Edineț, sediul Ocnița din 01 martie 2022, inculpatul a fost achitat, pe motivul că nu s-a constatat existența faptei infracțiunii.

Urmare a apelului depus de procurorii din cadrul Procuraturii raionului Ocnița,  prin decizia Colegiului penal al Curții de Apel Bălți din 07 noiembrie 2023,  inculpatul a fost recunoscut vinovat de comiterea infracţiunii, fiindu-i aplicată pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 8 ani, cu executarea acesteia în penitenciar de tip închis, cu privarea de dreptul de a se ocupa de activitatea didactică pe un termen de 10 ani. 

S-a dispus luarea imediată a inculpatului sub arest din sala de ședință. 

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Tragedia care a indignat Polonia: o copilă a murit de frig la 500 de metri de politiștii care ar fi trebuit să o salveze

Moartea Nataliei, o adolescentă în vârstă de 14 ani, răpusă de frig la 500 de metri de polițiștii care...

/VIDEO/ Troleibuze „de aur” la Bălți. Municipiul ar fi putut plăti peste 8 milioane de lei pentru livrarea grăbită a 22 de vehicule

Bugetul municipal ar fi pierdut aproximativ 8 milioane de lei, în urma unei decizii a fostei conducerii a orașului,...
  sursa: cursbnm.md