fbpx
10.4 C
Бэлць
miercuri, aprilie 17, 2024

Doi consilieri locali din raioanele Fălești și Glodeni pot fi decăzuți din dreptul de a mai exercita o funcţie publică

Citește și:

Un consilier local din raionul Fălești și altul din raionul Glodeni ar putea fi decăzuți din dreptul de a mai exercita o funcţie publică pe o perioadă de 3 ani, după ce au încălcat regimul juridic al incompatibilităților.

Consilierul din Consiliul comunal Pruteni, raionul Fălești a încălcat regimul juridic al incompatibilităților. Acesta a deținut simultan mandatul de consilier comunal și funcția de paznic în cadrul Primăriei comunei Pruteni, raionul Fălești.

Consilierul din Consiliul sătesc Fundurii Vechi, raionul Glodeni la fel a încălcat regimul juridic al incompatibilităților. În perioada 2017 – 2019, aflându-se în calitate de consilier a exercitat simultan și o altă funcție în cadrul Primăriei din Fundenii Vechi ce viza activitatea de tineret și sport.

Inspectorii de integritate au stabilit că cei vizați au admis încălcarea regimului juridic al incompatibilităților de funcții prin faptul că, având la dispoziție termenii legali  prevăzuți de legislație, nu au declarat și nu și-au soluționat situațiile în care s-au aflat.

Dacă actele de constatare emise în privința celor doi aleși locali vor rămâne definitive, aceștia ar putea fi decăzuți din dreptul de a mai exercita o funcţie publică sau o funcţie de demnitate publică, cu excepţia funcţiilor electorale, pe o perioadă de 3 ani, de la data eliberării sau destituirii din funcţia publică ori de demnitate publică respectivă sau din data încetării de drept a mandatului său.

Totodată, aleșii locali vizați ar putea fi incluși în Registrul interdicțiilor, gestionat de Autoritatea Națională de Integritate.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/METEO/ Ploi pe întreg teritoriul țării. Câte grade vor fi astăzi

Pentru astăzi, 17 aprilie, Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează ploi pe întreg teritoriul țării. În Nord se așteaptă temperaturi de...

Un ucrainean torturat de ruși cu electroșocuri a depus o plângere pentru crime de război în Argentina

Un ucrainean a depus o plângere penală la un tribunal din Argentina împotriva forțelor de ocupație ruse care l-au...
  sursa: cursbnm.md