fbpx
24.1 C
Бэлць
joi, iunie 20, 2024

Doi deputați din partidul Șor au rămas fără imunitate parlamentară

Citește și:

Deputații Petru Jardan și Denis Ulanov, ambii membri din fracțiunea Partidului Politic Șor, au rămas fără imunitate parlamentară.

Pentru ridicarea imunității deputatului Petru Jardan, au votat 68 de deputați, iar pentru ridicarea imunității lui Denis Ulanov au votat 70 de deputați.

Potrivit procurorului general, Alexandr Stoianoglo, Jardan „ar fi comis „abuz de serviciu”, în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat și în detrimentul intereselor Întreprinderii de Stat „Aeroportul Internațional Chișinău”, aflată în perioada concesionări”. Astfel, potrivit procurorului general, prin acțiunile sale, parlamentarul ar fi prejudiciat întreprinderea cu aproximativ 4,9 milioane de lei.

Procurorul general susține că Denis Ulanov este vizat într-o anchetă penală, sub aspectul „escrocheriei” și „spălării de bani”, ambele infracțiuni săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesele unei asociații criminale. Stoianoglo a declarat că Ulanov a prejudiciat statul cu 23,8 milioane de euro și 12 milioane de dolari. Acești bani ar fi fost achitați de către Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor lui Veaceslav Platon în schimbul a 38% din acțiunile Victoriabank, Casa Modei, clădirea Asito și acțiunile câtorva companii de asigurări.

Amintim că procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a cerut la 19 martie Parlamentului, ridicarea imunității deputaților partidului Șor, Petru Jardan și Denis Ulanov.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Mai mulți români sunt acuzați că au folosit diplome de Bacalaureat false pentru a obține certificate de manager de transport marfă

10 români sunt cercetați de polițiști, după ce ar fi folosit diplome de Bacalaureat false, pentru a obține certificate...

/VIDEO/ Construită din dragoste, Biserica „Sfânta Treime” din Cuhureștii de Sus este o perlă a neamului. Ce secrete a lăsat familia Bogdanilor

„Vă întâmpin cu gânduri bune, dragii mei, fiindcă, bine ați venit la această perlă a noastră, care ne adună,...
  sursa: cursbnm.md