fbpx
13.1 C
Бэлць
sâmbătă, aprilie 13, 2024

„Domnule Logsdon, dar Dmneavoastră cine sunteți?” Marina Tauber, înfuriată că a fost inclusă în lista sancțiunilor SUA

Citește și:

Deputata Marina Tauber este indignată de sancțiunile impuse de SUA. Aceasta a venit cu o reacție pe rețelele de socializare, după ce autoritățile de la Washington au inclus-o în lista sancțiunilor pentru că „a subminat procesele electorale din Moldova în interesele Kremlinului prin cumpărarea ilegală de voturi”.

„Domnule Logsdon, dar Dumneavoastră cine sunteți? […] Posibil, am ratat momentul, de când ambasadorul SUA decide ce este sau nu este dăunător pentru țara noastră. Vă reamintesc, Moldova este un stat neutru! Numai cetățenii moldoveni vor decide cum și ce trebuie să facem. Decizia de astăzi – o ingerință directă a SUA în afacerile interne ale Moldovei”, a scris parlamentara pe Facebook.

Ce s-a întâmplat?

În seara zilei de 23 februarie, Statele Unite au anunțat sancțiuni împotriva Marinei Tauber pentru facilitarea încercărilor oligarhului condamnat Ilan Șor de a submina procesele electorale din Moldova în interesele Kremlinului prin cumpărarea ilegală de voturi.

„Cetățenii Republicii Moldova merită instituții și procese democratice libere și corecte. Ei merită un viitor lipsit de influența maligna a Kremlinului. Statele Unite salută progresele înregistrate de Moldova în implementarea reformelor democratice și economice. Vom continua să sprijinim poporul și guvernul Moldovei în construirea unui viitor mai democratic, prosper și sigur”, a declarat Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon.

Și Consiliul Uniunii Europene a impus pe 22 februarie 2024, măsuri restrictive împotriva a șase persoane și a unei entități responsabile pentru acțiuni care vizează destabilizarea, subminarea sau amenințarea suveranității și independenței Republicii Moldova.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Rusia vrea să reia discuțiile de pace cu Ucraina pe baza acordului eșuat din aprilie 2022, de la Istanbul

Regimul de la Kremlin ar vrea să reia negocierile de pace cu Ucraina pe baza acordului eșuat din martie-aprilie...

/VIDEO/ Aproape 200 de asistenți sociali din Bălți nu și-au primit salariul pentru luna decembrie

Aproape 200 de asistenți sociali din municipiul Bălți nu și-au primit salariul pentru luna decembrie. Chiar dacă de la...
  sursa: cursbnm.md