fbpx
15.3 C
Бэлць
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Două colegii agroindustriale din nordul țării vor beneficia de suportul Uniunii Europene pentru a-și moderniza laboratoarele tehnico-didactice

Citește și:

Colegiile Agroindustriale din orașul Râșcani și localitatea Grinăuți, vor beneficia de suportul Uniunii Europene pentru a-și moderniza laboratoarele tehnico-didactice. Proiectele investiționale prezentate de cele două instituții de învățământ și cercetare în domeniul agroindustrial au fost aprobate în cadrul ședinței Grupului de lucru privind evaluarea programelor  investiționale din domeniul horticol, organizată de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM).

Proiectele presupun investiții totale de aproximativ 1,7 milioane de euro pentru modernizarea bazei didactico-materiale cu profil horticol, achiziții de utilaje horticole pentru plantare și recoltare, precum și pentru înființarea loturilor didactice.

Astfel, valoarea totală a proiectului investițional de la Colegiul Agroindustrial din Râșcani, constituie aproximativ 700 mii de euro. Banii vor fi oferiți pentru edificarea și dotarea laboratorului didactic „Procesarea și Controlul calității uleiurilor eterice, înființarea loturilor didactico-demonstartive de plante etero-oleagenoase și achiziția de utilaje horticole pentru plantarea și recoltarea plantelor etero-oleagenoase.” Contribuția instituției de învățământ fiind de 51%.

Investiția totală la Colegiul Agroindustrial „Gheorghe Răducan” din Grinăuți constituie aproximativ un milion de euro. Banii vor fi oferiți pentru crearea laboratorului tehnico-didactic în mecanică agricolă și dotarea laboratorului de microbiologie. Instituția de învățământ participă cu 54% din valoarea proiectului.

Scopul proiectelor este de a spori calitatea și relevanța învățământului profesional tehnic în domeniul cultivării și valorificării plantelor etero-oleaginoase, orientat spre cerințele economiei naționale, precum și de a instrui calitativ specialiștii din sectorul horticol.

Ambele instituții de învățământ profesional tehnic își asumă obligațiunea să implementeze proiectele până în anul 2024.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Noi așezări de tip cenușar din epoca bronzului, descoperite în raionul Soroca

Noi așezări de tip cenușar au fost descoperite la doi kilometri de localitatea Căinarii Vechi din raionul Soroca. Potrivit...

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să-i declare

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să îi declare. Incidentul a fost înregistrat...
  sursa: cursbnm.md