fbpx
31.1 C
Бэлць
duminică, iulie 14, 2024

Două companii din nordul țării în urma reprofilării produc echipamente de protecție pentru instituțiile medicale

Citește și:

Două companii din nordul țării specializate în sectorul de automotive au decis să-și reprofileze activitatea, de la producerea huselor pentru transportul auto la confecționarea echipamentelor de protecție, măști, viziere, botoși și  combinezoane.

Prima companie care a reușit să se reprofileze este din municipiul Soroca. Fabrica are un capital italian și numără peste 800 de angajați. Aceasta  deține un parc complex de echipament de producție, iar zilnic produce peste 5.700 de combinezoane pentru instituțiile medicale.

O altă companie care a reușit să se reprofileze se află în orașul Briceni. Fabrica are un capital slovac-german și numără peste 280 de angajați. În perioada de carantină, aceasta  produce săptămânal peste 3.000 de combinezoane pentru instituțiile medicale.

Și o companie din raionul Căușeni, specializată în producerea huselor pentru containere folosite la transportarea pieselor auto, și-a modificat linia de producție, acum aceasta produce viziere și măști de protecție. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Cod Roșu de caniculă. Recomandările Ministerului Sănătății

În contextul Codului Roșu de caniculă în Republica Moldova anunțat de Serviciul Hidrometeorologic de Stat, Ministerul Sănătății vine cu...

/VIDEO/ Statul oferă milioane de lei pentru dezvoltarea localităților. Ce trebuie să facă primarii

APL-urile de nivelurile I și II pot obține finanțare de la stat pentru dezvoltarea localităților. Apelul competitiv de selectare...
  sursa: cursbnm.md