fbpx
11.2 C
Бэлць
joi, februarie 22, 2024

Două vinuri spumante moldovenești, în top 10, la concursul „Effervescents du Monde 2023” din Franța

Citește și:

Vinurile spumante moldovenești au obținut cinci medalii de aur și șapte medalii de argint în cadrul concursului internațional „Effervescents du Monde”, ediția 2023, competiție în care sunt degustate cele mai bune vinuri spumante și șampanii, scrie tv8.md. 

Mai mult, în urma rezultatelor, două dintre vinurile spumante moldovenești s-au clasat în top 10 cele mai bune, prezente competiție. Clasamentul integral îl puteți vedea pe pagina web a concursului.

Potrivit organizatorilor, la concurs au participat 470 de vinuri spumante din 20 de țări. Competiția a fost organizată de Forumul de Oenologie în perioada 28 noiembrie – 1 decembrie 2023, în Château des Ravatys, Franța.

Republica Moldova se află printre primele 20 de țări producătoare de vinuri, fiind și un exportator important din întreaga lume. Industria vitivinicolă reprezintă una dintre ramurile-cheie ale economiei țării noastre. Vinurile moldovenești sunt importate de peste 70 de țări din diferite colțuri ale lumii.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Cum puteți beneficia de alocații suplimentare la implementarea măsurilor de eficiență energetică

Centrul Național pentru Energie Durabilă îndeamnă proprietarii de locuințe care intenționează să aplice pentru finanțare la Programul Fondului pentru...

/VIDEO/ Educația sexuală în școală. Ce spun părinții: pro sau contra

Tot mai mulți părinți din nordul țării susțin ferm introducerea educației sexuale în curriculumul educațional. Ei argumentează că acest...
  sursa: cursbnm.md