fbpx
21.1 C
Бэлць
luni, septembrie 25, 2023

După perchezițiile de la Bălți, încă un agent economic a fost reținut de CNA

Citește și:

Un agent economic a fost reținut de ofițerii CNA și procurorii anticorupție, fiind bănuit de complicitate la schema de corupție, prin care se eliberau actele de recepție finală a construcțiilor în nordul țării.

Acesta ar fi unul din beneficiarii schemei, care ar fi obținut ilegal, contra unei mite de 15.000 de lei, semnarea procesului-verbal de dare în exploatare a unei clădiri, destinate activităților comerciale.

Menționăm că ieri, ofițerii și procurorii anticorupție au descins au efectuat percheziții la Direcția Supraveghere Tehnică Nord a Agenției Supraveghere Tehnică și la Întreprinderea Municipală „Biroul Arhitectură și Sistematizare” din municipiul Bălți.

Acțiunile de urmărire penală s-au desfășurat în cadrul mai multor dosare penale, pornite pe fapte de trafic de influență și corupere pasivă, la eliberarea actelor necesare pentru darea în exploatare a construcțiilor în zona de nord a țării.

Drept urmare, șeful Direcției Supraveghere Tehnică Nord, un inspector principal din cadrul Direcție, inginerul Întreprinderii Municipale „Biroul Arhitectură și Sistematizare” din Bălți și un agent economic au fost reținuți pentru 72 de ore.

Potrivit datelor anchetei, aceștia ar fi pretins și primit bani de la persoane fizice și juridice pentru a semna procese-verbale de recepție finală a construcțiilor, fără o analiză detaliată a lucrărilor de construcție și a instalațiilor aferente acestora.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/METEO/ Cum va fi vremea astăzi, 25 septembrie

Vreme fără precipitații și temperaturi generoase pentru această perioadă, prognozează pentru 25 septembrie Serviciul Hidrometeorologic de Stat. Vântul va sufla...

Floarea cu miros de cadavru ar putea să dispară pentru totdeauna. Avertismentul oamenilor de știință

Rafflesia, floarea care emană un miros puternic de carne putredă, motiv pentru care a și fost denumită floarea-cadavru, i-a...
  sursa: cursbnm.md