fbpx
25.3 C
Бэлць
luni, iunie 17, 2024

Emmanuel Macron acuză Rusia: „Încearcă subminarea Jocurilor Olimpice”

Citește și:

Emmanuel Macron, președintele Franței, a declarat că Rusia vrea să perturbe Jocurile Olimpice care vor avea loc la Paris. Macron a fost prezent la inaugurarea unui centru Olimpic de înot, iar reporterii de la Paris l-au întrebat dacă Rusia vrea să submineze Jocurile Olimpice, potrivit BBC.

„Fără îndoială”, le-a răspuns Macron jurnaliștilor, apoi a continuat: „inclusiv în domeniul informațiilor”.

„În fiecare zi, Rusia publică articole în care spune că nu suntem în măsură să facem lucrurile cum trebuie, astfel că Jocurile Olimpice ar fi în pericol”, a mai declarat Emmanuel Macron.

Guvernul din Franța crede că Rusia a început propaganda împotriva Franței, prin conturi false pe rețelele de socializare care împrăștie informații greșite, notează BBC. Asta după ce Macron și-ar fi schimbat poziția și ar fi dispus să trimită trupe franceze în Ucraina.

Autoritățile din Paris sunt acuzate de diverse organizații non-guvernamentale că pregătesc o „epurare socială” înainte de Jocurile Olimpice de la Paris. Asta ca urmare a deciziei de a-i muta pe oamenii străzii din capitala Franței în adăposturi temporare.

Au mai rămas 113 zile până la startul ediției din 2024 a Jocurilor Olimpice de vară, iar Parisul trece printr-un amplu proces de igienizare. În consecință, au de suferit și nenumărații migranți care se adăposteau pe străzile din fața Primăriei Parisului, anunță euronews.com.

Nenumărate familii de migranți, venite la Paris din țările afriance vorbitoare de limbă franceză, își amenajaseră în acea zonă adăposturi formate din prelate și pături, însă acum au aflat că vor fi „relocați” în cămine temporare, unde vor sta până la terminarea Jocurilor Olimpice. Totul, parte dintr-un proces de cosmetizare a metropolei pariziene, mai ales în zonele turistice des frecventate.

Vestea nu le-a picat bine diverselor ONG-uri preocupate de situația migranților.Yann Manzi, cofondatorul ONG-uli Utopia 56, e de părere că „[autoritățile] se pregătesc de Jocurile Olimpice. De fapt, nu se întâmplă nimic altceva decât o epurare socială, se dorește ca acești oameni să dispară din regiune.

Noi cunoaștem acest lucru, l-am spus de luni de zile, dar vedem ce se întâmplă aici”, a spus acesta, conform sursei citate.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Două focare de pestă porcină, în nordul țării. ANSA anunță recompense bănești celor care vor notifica despre depistarea unor cadavre de mistreți

Centrul Republican de Diagnostic Veterinar a confirmat prezența virusului pestei porcine africane în probele recoltate de la porcii domestici...

Arcașa Alexandra Mîrca s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

Arcașa Alexandra Mîrca s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Pentru sportivă este a treia participare consecutivă...
  sursa: cursbnm.md