fbpx
18.8 C
Бэлць
luni, iunie 24, 2024

Familiile de moldoveni care găzduiesc refugiații din Ucraina pot cere ajutor financiar până pe 7 mai

Citește și:

Familiile din Moldova care găzduiesc refugiații din Ucraina se pot înregistra pentru a primi ajutorul financiar de 3.500 lei până la data de 7 mai. După această dată, procedura de înregistrare va fi încheiată.

Ajutorului financiar este acordat din sursele financiare ale Programului Alimentar Mondial (PAM) este de a susține gospodăriile care găzduiesc cel puțin doi sau mai mulți refugiați timp de mai mult de o săptămână să-și acopere cheltuielile adiționale pentru alimente și alte nevoi esențiale.

Pentru a primi ajutorul, familiile din Chișinău pot folosi portalul de înregistrare online uahelp.md, unde trebuie să se înregistreze atât capul familiei gazdă, cât și refugiatul (refugiații), folosind același cod primit la înregistrarea online.

În alte raioane ale Republicii Moldova, familiile pot continua înregistrarea în persoană la consiliile locale și primării.

Până în prezent au solicitat înregistrarea peste 8.200 de persoane, dintre care 6.700 au fost confirmate. Peste 6.200 de gospodării au primit deja transferurile bănești și restul sunt procesate și vor fi finalizate în următoarele câteva zile. Republica Moldova găzduiește peste 90.000 de refugiați din Ucraina.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Nou curriculum școlar. Părinții se arată mulțumiți

Prevederile noului curriculum școlar sunt apreciate de părinți, care cred că acestea vor ajuta la atingerea unui nou nivel...

Un bărbat de 31 de ani s-a înecat în lacul dea Valea Trandafirilor: A fost căutat toată noaptea de scafandrieri

O persoană și-a pierdut viața în urma nerespectării regulilor de comportament în timpul scăldatului. În seara zilei de 22 iunie...
  sursa: cursbnm.md