fbpx
16.1 C
Бэлць
vineri, mai 17, 2024

Fermierii care cresc bovine, ovine și caprine vor primi bani de la stat

Citește și:

Fermierii care cresc bovine, caprine și ovine vor beneficia de suport financiar din partea statului. Guvernul a aprobat acordarea de plăți directe per cap de animal, cu scopul de a ameliora diminuarea continuă a efectivelor de animale, a costurilor mari de întreținere și a condițiilor dificile de activitate a fermierilor.

Valoarea plății directe acordată unui producător agricol pentru fiecare cap de animal se stabilește în funcție de rasa și categoria animalului. Astfel, deținătorii de bovine de rasă vor primi câte 7000 de lei per animal, iar cei care cresc ovine sau caprine, câte 500 de lei. În cazul animalelor de rasă pură, valoarea plății directe va crește cu 50%.

Plata directă pe cap de animal se acordă o singură dată pe an prin intermediul Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură în limitele și condițiile stabilite de Regulament.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Muzică, dans și chiar împușcături. Cum a fost sărbătorită Ziua Ușilor Deschise la USARB

La Universitatea din Bălți s-a organizat Ziua Ușilor Deschise. https://youtu.be/FlwlFFUWYBQ NATALIA GAȘIȚOI, rector USARB: „Ziua Ușilor Deschise o zi în care...

Mai mulţi copii palestinieni răniţi în Gaza vor fi trataţi în România

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat vineri, la Iaşi, că se fac pregătiri pentru primirea mai multor copii palestinieni...
  sursa: cursbnm.md