fbpx
23.1 C
Бэлць
joi, iunie 20, 2024

Fiți atenți! Schema „ruda implicată în accident” lasă bălțenii fără bani

Citește și:

Escrocheriile cu „ruda implicată în accident” continuă să lase victime la Bălți. Procurorii din Bălți au acum pe rol un dosar cu prejudicii de aproximativ un milion de lei.

Două persoane au fost reținute. În perioada 9-20 mai, acestea induceau în eroare mai multe victime, pretinzând că rudele lor sunt implicate în accidente rutiere cu urmări grave. Sub pretextul necesității de bani pentru intervenții chirurgicale sau servicii juridice, convingeau victimele să le transmită sume de bani, între 100.000 și 382.000 de lei.

În ce constă schema „ruda implicată în accident”

Escrocii contactează persoane necunoscute și încercă să obțină beneficii financiare sau alte avantaje, pretinzând că un membru al familiei lor a fost implicat într-un accident rutier și necesită asistență financiară urgentă. Este alarmant faptul că, în unele cazuri, escrocii au reușit să păcălească cetățenii, aceștia venind chiar la adresa victimelor pentru a lua banii solicitați.

Poliția din Bălți îndeamnă cetățenii să fie vigilenți și să verifice întotdeauna informațiile înainte de a furniza ajutor financiar sau în orice alt mod. În cazul în care sunteți contactați de persoane care susțin că un membru al familiei a fost implicat într-un accident rutier, se recomandă solicitarea de detalii specifice și contactarea directă a persoanei în cauză sau a altor surse de încredere pentru a confirma veridicitatea informațiilor.

Câte dosare penale a deschis poliția din Bălți

De la începutul anului 2024, polițiltii din Bălți au deschis șapte dosare penale care urmează schema „ruda implicată în accident”. În cazul a șase dosare, suspecții au fost identificați, iar pe un caz cercetările continuă.

Este important să raportați imediat astfel de incidente autorităților competente pentru a preveni alte tentative de escrocherie și pentru a proteja comunitatea împotriva acestui tip de fraudă.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Un șofer băut și fără permis, a intrat cu mașina într-o casă, la Briceni

Un bărbat de 42 de ani din raionul Briceni a intrat cu mașina într-o casă, după ce a urcat...

/VIDEO/ Fericire mare pentru copii: S-a deschis tabăra din Cuhureștii de Sus

Tabăra prietenia din comuna Cuhureștii de Sus și-a deschis larg porțile pentru copii.  SEVIVI AIVOVA, elevă: „Mi-a plăcut că am...
  sursa: cursbnm.md