fbpx
21.1 C
Бэлць
luni, septembrie 25, 2023

Focar de pestă porcină africană, depistat într-un sat din raionul Sîngerei

Citește și:

Un focar de pestă porcină africană la porci domestici a fost înregistrat în satul Chișcăreni, raionul Sîngerei, despre asta a anunțat Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor(ANSA). Potrivit instituției, probele au fost testate de Laboratorul Naţional de referinţă al Republicii Moldova pentru pesta porcină africană (IP CRDV).

Totodată, a fost convocată Comisia pentru situații excepționale a raionului Sîngerei, care va implementa un plan complex de măsuri pentru combaterea și profilaxia pestei porcine africane.

La fel, au fost stabilite măsuri de eradicare și profilaxie a pestei porcine africane în focar, au fost instituite zona de protecţie şi zona de supraveghere.

De asemenea, ANSA a înregistrat un focar de influenţă aviară înalt patogenă la păsări domestice în raionul Fălești, localitatea Albinețul Vechi. Prin urmare, a fost întrunită în regim de urgență Comisia pentru situații excepționale a raionului Fălești, care a aprobat un Plan de măsuri pentru combaterea și eradicarea focarului de influenţă aviară. În consecință au fost stabilite măsuri de eradicare și profilaxie a influenței aviare în focar, au fost instituite zona de protecţie şi zona de supraveghere.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Un mijloc de transport în valoare de 700 000 de lei a fost sechestrat de ARBI. Ce alte bunuri au fost indisponibilizate, săptămâna trecută

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA a emis o ordonanță de sechestru, în baza delegației Serviciului...

Şeful mafiei siciliene Matteo Denaro a murit

Celebrul şef al mafiei siciliene Matteo Messina Denaro, capturat în ianuarie după trei decenii de când a fugit, a...
  sursa: cursbnm.md