fbpx
17.3 C
Бэлць
luni, aprilie 15, 2024

Fosta bașcană Irina Vlah lansează asociația obștească „Platforma Moldova”: a venit timpul să ne mobilizăm

Citește și:

Fostul bașcan al Găgăuziei a anunțat pe 16 noiembrie despre lansarea asociației obștești „Platforma Moldova”. „A venit timpul să ne mobilizăm”, a menționat ea, potrivit newsmaker.md.

„Evoluțiile politice din ultimii doi ani denotă o degradare descendentă a democrației și încrederii cetățenilor în guvernare. (…) Marele așteptări s-au transformat în marea depresie. Între timp autoritățile centrale sunt concentrate pe politica externă”, a comunicat Vlah în timpul unor declarații de presă din 16 noiembrie.

Ea a mai spus că „alegerile din 5 noiembrie de fapt au demonstrat clar cum electoratul a sancționat dur lipsele de competențe de gestionare a statului”.

„Iată de ce a venit timpul să ne mobilizăm. (…) Anunț lansarea Asociației Obștești „Platforma Moldova”. O platformă care trebuie să ne unească după ce actuala guvernare ne-a dispersat în oameni buni și oameni răi. Consider că după 18 ani de carieră în sfera politică, în legislativ, apoi în executiv, posed competențele necesare unui lider capabil să unească în jurul său oameni onești și adevărați patrioți”, a menționat Vlah.

Totodată, ea s-a adresat „către partidele de opoziție, indiferent de doctrină”: „Acum unica doctrină trebuie să fie responsabilitatea și dragostea pentru țară. Aceasta este platforma unde sinergia noastră va da rezultate”.

***

Irina Vlah a câștigat alegerile în UTA Găgăuzia, în 2015 și 2019. Conform legii, ea nu a putut candida pentru al treilea mandat. Mandatul Irinei Vlah în funcția de bașcan al Găgăuziei a expirat pe 19 iulie 2023. În urma scrutinului din 14 mai, Găgăuzia a ales-o pe candidata Partidului „ȘOR”, Evghenia Guțul, la funcția de bașcan.

Vlah, aflată la sfârșitul celui de-al doilea mandat de guvernator al Autonomiei Găgăuzia, a anunțat în iulie 2023 despre lansarea unui proiect politic. Ea declara că mai multe detalii va oferi în toamnă.

Tot în vara anului 2023, Vlah a participat la Congresul extraordinar al Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM), condus de fostul premier Ion Chicu. La eveniment a fost prezent și fostul premier Chiril Gaburici.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

1 COMENTARIU

  1. O fufă, o tâmpă se crede… importantă. Dacă ar fi cu ceva minte, și-ar da seama de lungul nasului. Stai, fă, la cele 5 stâni autonome, nu umbla cu platvorma Moldova, care, de fapt, e platforma rusescă. Huideo!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/DOC/ Scandal la Consiliul Raional Fălești. Cine totuși este președintele raionului

Scandal la Consiliul Raional Fălești. Potrivit unei decizii emisă astăzi de unii consilieri, actualul președinte Vadim Roșca din partea...

Zelenski, apel către Occident: „Încetaţi să mai toleraţi terorismul rusesc!”

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a lansat un apel ţărilor occidentale să aplice mai eficient sancţiunile instituite împotriva Rusiei pentru...
  sursa: cursbnm.md