fbpx
15.3 C
Бэлць
sâmbătă, aprilie 13, 2024

/FOTO/ 13 salvatori din Bălți au devenit paramedici

Citește și:

13 salvatori din cadrul Direcției regionale căutare-salvare nr.2 din municipiul Bălți au fost decernați cu diplome de absolvire a cursului specializat în domeniu. Aceștia au devenit paramedici ai Serviciului Mobil de Reanimare și Descarcerare.

Cei treisprezece paramedici noi vor interveni pentru acordarea primului ajutor medical calificat în cazul intervențiilor echipelor SMURD. Pe parcursul a patru săptămâni angajații IGSU au învățat cum să acorde primul ajutor în caz de stop cardiac, fracturi, arsuri, intoxicații, politraumatisme, hipo și hiper glicemie, căderi de la înălțime, precum și în timpul realizării operațiunilor de descarcerare.

La finisarea cursului de instruire salvatorii au susținut un examen de evaluare a cunoștințelor și aptitudinilor. Examenul de calificare a fost susținut de cursanți în fața unei comisii, care a fost formată din responsabili IGSU și reprezentatul Ministerului Sănătății.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Noi așezări de tip cenușar din epoca bronzului, descoperite în raionul Soroca

Noi așezări de tip cenușar au fost descoperite la doi kilometri de localitatea Căinarii Vechi din raionul Soroca. Potrivit...

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să-i declare

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să îi declare. Incidentul a fost înregistrat...
  sursa: cursbnm.md