fbpx
1.5 C
Бэлць
luni, decembrie 4, 2023

/FOTO/ „Bine ai venit acasă!” La Edineț a fost inaugurat bustul lui Vasile Stroescu

Citește și:

Bustul lui Vasile Stroescu a fost inaugurat astăzi, în nordul R. Moldova, la Edineț. Evenimentul a fost posibil grație contribuției AO „Monumentum” și Primăriei Edineț.

O activitate de suflet. Cinstim și onorăm astăzi o personalitate deosebită a acestui spațiu, a întregului spațiu românesc. Vasile Stroescu a lăsat multimple urme în timp, aici la noi acasă, cât și în ardealul românesc”, a declarat Constantin Cojocaru, primarul mun.Bălți.

La eveniment au fost prezenți Petrișor-Ionel Dumitrescu, Consulul General al României la Bălți, PS Antonie, episcopul de Bălți cu un sobor de preoți, deputatul în Parlamentul RM V. Șoimaru, președintele AO „Pro Basarbia și Bucovina”, C. Rusanovschi, vicepreședintele Asociației Istoricilor I. Negrei, profesori, elevi, medici, muzeografi, oameni de cultură etc.

Vasile Stroescu a fost un cărturar de frunte, susținător al învățământului școlar și om politic român basarabean, filantrop și membru de onoare al Academiei Române, primul președinte al Parlamentului României Mari.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

 

1 COMENTARIU

 1. Municipiul Edineț,centrul municipal cu budget anual de peste 100 milioane lei pe an,de peste 15 ani nu are :
  -Apă potabilă(apa ce curge în robinete nu se încadrează nici în normele apei tehnice,a fost constat prin expertize de laborator că este foarte murdară și dăunătoare nu poate fi folosită în alimentare,nici în spălare)la cel mai scump tarif din Moldova-37,40 lei metru cub împreună cu canalizare!
  -CANALIZAREA CENTRALĂ NEFUNCȚIONABILĂ-toate deșeurile se revarsă în cele 2 iazuri din preajma orașului(Moldavschii,Bărchina)ce prezintă un dezastru ecologic de care este afectat întreg oraș…
  -GUNOISTEA CENTRALĂ NEFUNCȚIONABILĂ(e în preajma orașului)-gunoiul se lasă peste oraș,iar fumul toxic sistematic acoperă întreg oraș intoxicînd cetățenii…
  -DRUMURILE-sunt străzi ce de la înființarea orașului nu au văzut nici varianta albă(pietriș),ne mai vorbind de asfalt,starea drumurilor e dezastruasă.
  -GRĂDINA PUBLICĂ,,Vasile Alecsandri”(inima orașului)-arată ca după război,fără pavaj,aleea găurită,havuzurile stricate,podețele și insula la fel destruse,zooparcul destrus complet…..
  Naugurarea bustului e bine numai că poate soluționați vreo una din aceste probleme premordeale care persistă de peste 15 ani,de care în fiecare campanie electorală promiteți că vor fi soluționate…4 mandate au trecut și nu sa soluționat nici o una din problemele premordeale ale orașului!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Turneul „Tricolorul Rutier” a fost prezentat în premieră pe scena Teatrului Bălțean. Primii spectatori au fost copiii din clasa 1-a

Datele statistice arată că de la începutul anului curent, în urma accidentelor rutiere  17 copii au murit, iar alți...

/VIDEO/ Un parc lăsat în paragină din orașul Cupcini ar putea deveni zonă de agrement, cu ajutorul Poloniei

Un parc de la marginea orașului Cupcini, care se află în paragină, ar putea fi renovat în următorii ani....
  sursa: cursbnm.md