fbpx
25.3 C
Бэлць
luni, iunie 17, 2024

/FOTO/ Defrișări ilegale la Dondușeni. Peste 200 de arbori au fost tăiați

Citește și:

Inspectorii de mediu din Dondușeni au depistat mai multe cazuri de tăieri ilegale de arbori în ultima săptămână. Acțiunile de control au fost efectuate în conformitate cu planul de lucru săptămânal și au scos la iveală prejudicii aduse mediului în trei locații diferite.

În pădurea gestionată de Primăria localității Cernoleuca, inspectorii de mediu au depistat 149 de cioate ale arborilor de specie salcâm cu diametre cuprinse între 10 și 22 cm, tăiate ilegal de persoane necunoscute.

Volumul masei lemnoase tăiate ilegal a fost de 8,982 m3, iar prejudiciul cauzat mediului a fost evaluat la 2754,0 lei.

În cadrul unui grup de arbori gestionat de Primăria localității Cernoleuca, au fost depistate 14 cioate ale arborilor de specie șalcîâ și frasin cu diametre cuprinse între 12 și 23 cm, tăiați ilegal de persoane necunoscute.

Volumul masei lemnoase tăiate ilegal a fost de 1,063 m3, iar prejudiciul cauzat mediului a fost evaluat la 844,20 lei.

În fîșia forestieră de protecție gestionată de Primăria localității Climăuți, inspectorii de mediu au depistat 45 de cioate ale arborilor de specie salcâm, arțar și frasin cu diametre cuprinse între 12 și 25 cm, tăiate ilegal de persoane necunoscute.

Volumul masei lemnoase tăiate ilegal a fost de 4,651 m3, iar prejudiciul cauzat mediului a fost evaluat la 2617,20 lei.

Pe data de 05 septembrie 2023, în cadrul unei alte acțiuni de control, inspectorii de mediu au depistat un caz de tăiere ilegală a 11 copaci și 2 copaci vătămați de specia nuc din fâșia forestieră de protecție a drumului din extravilanul Primăriei localității Scăieni, cu diametrele cuprinse între 14 și 24 cm.

Volumul masei lemnoase tăiate ilegal a fost de 1,146 m3, iar prejudiciul cauzat mediului a fost evaluat la 1321,20 lei.

Pe data de 06 septembrie 2023, în pădurea gestionată de Primăria localității Climăuți, inspectorii de mediu au depistat un caz de tăiere ilegală a 19 cioate ale arborilor de specie salcâm și frasin cu diametre cuprinse între 10 și 20 cm. Aceste tăieri ilegale au avut loc în noaptea de 06.09.2023, iar volumul masei lemnoase tăiate ilegal a fost de 1,414 m3.

Prejudiciul cauzat mediului a fost evaluat la 469,80 lei.

Materialele referitoare la toate cazurile au fost transmise organelor de drept pentru identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor contraveniente.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Două focare de pestă porcină, în nordul țării. ANSA anunță recompense bănești celor care vor notifica despre depistarea unor cadavre de mistreți

Centrul Republican de Diagnostic Veterinar a confirmat prezența virusului pestei porcine africane în probele recoltate de la porcii domestici...

Arcașa Alexandra Mîrca s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

Arcașa Alexandra Mîrca s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Pentru sportivă este a treia participare consecutivă...
  sursa: cursbnm.md