fbpx
25.2 C
Бэлць
miercuri, iunie 19, 2024

/FOTO/ Defrișări ilegale la Fălești. Peste 140 de arbori au fost tăiați

Citește și:

Inspectorii de mediu din Fălești au depistat mai multe cazuri de tăieri ilegale de arbori în ultima săptămână. Acțiunile de control au fost efectuate în conformitate cu planul de lucru săptămânal și au scos la iveală prejudicii aduse mediului în trei locații diferite.

Întreprinderea de Stat „Întreprinderea pentru Silvicultură Bălți”, pe parcela 128 E/I și parcela 132 B, cantonul 12, în trupul de pădure „Ciuluc și Stâna”.

Conform informațiilor disponibile, persoane necunoscute au efectuat tăieri ilegale asupra a 38 de arbori de specii salcâm și pin, având diametre cuprinse între 10 și 40 de centimetri.

Prejudiciul adus mediului în aceste cazuri a fost evaluat conform anexei nr. 1 a Codului Silvic nr. 887 din 21 iunie 1996 și se ridică la suma de 2.125,80 lei. În plus, se estimează că valoarea maselor lemnoase obținute în mod ilegal și sustrase de la fața locului se ridică la sumă de 13.283,00 lei.

Totodată, în fîșia forestieră de protecție cu numărul de contur 43, situată în extravilanul localității Egorovca, raionul Fălești, inspectorii au constatat că au fost tăiați ilegal alți 103 arbori de specii salcâm și frasân, cu diametre cuprinse între 8 și 28 de centimetri. Această acțiune ilegală a avut un impact semnificativ asupra mediului, cauzând daune evaluate la suma de 2.754,90 lei.

Într-un alt caz în fondul forestier administrat de către Întreprinderea de Stat „Întreprinderea pentru Silvicultură Glodeni”, în ocolul silvic Fălești, pe parcela 2 P, cantonul 1, în trupul de pădure „Fălești”, au fost constatate tăieri ilegale a 4 arbori de specie stejar, cu diametre cuprinse între 36 și 46 de centimetri.

Prejudiciul adus mediului în acest caz se cifrează la suma de 1.094,40 lei, iar valoarea maselor lemnoase sustrase ilegal se ridică la 3.071,63 lei.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Un șofer băut și fără permis, a intrat cu mașina într-o casă, la Briceni

Un bărbat de 42 de ani din raionul Briceni a intrat cu mașina într-o casă, după ce a urcat...

/VIDEO/ Fericire mare pentru copii: S-a deschis tabăra din Cuhureștii de Sus

Tabăra prietenia din comuna Cuhureștii de Sus și-a deschis larg porțile pentru copii.  SEVIVI AIVOVA, elevă: „Mi-a plăcut că am...
  sursa: cursbnm.md