fbpx
-3.3 C
Бэлць
joi, noiembrie 30, 2023

/FOTO/ Nord Press Club (NPC) Lansează Proiectul „Promovarea și Monitorizarea Politicilor de Responsabilitate Socială”, finanțat de UE

Citește și:

Asociația Nord Press Club (NPC) a început implementarea proiectului „Promovarea și monitorizarea politicilor de responsabilitate socială”, inițiat și finanțat de Uniunea Europeană și EPD (European Partnership for Democracy).

Unul dintre primele evenimente a fost masa rotundă cu genericul „Cheile unei comunicări eficiente cu presa”, care a adunat reprezentanții organizațiilor neguvernamentale și ale administrațiilor publice locale din raioanele Glodeni, Fălești, Florești și Rîșcani, beneficiari ai proiectului EU4Accountability.

Participanții au fost informați despre modificările aduse legii privind accesul la informație, au discutat exemple de colaborări constructive și au identificat obstacolele întâlnite în obținerea informației de interes public din partea instituțiilor publice locale din zona de nord. De asemenea, s-a dezbătut importanța participării comunităților în procesele decizionale locale, transparența decizională în achiziții publice și implicarea societății civile în procesele decizionale ale primăriilor.

La eveniment au participat ca experți Andrei Lutenco și Vlada Ciobanu din cadrul Centrului de Politici și Reforme (CPR Moldova), Viorica Bugulean, directorul AO Nord Press Club, Victor Cimpoieș, directorul executiv al AO „Cutezătorul”, Elena Cebotariov, specialistă în achiziții la Primăria Fălești, Olga Tcaci, reprezentanta ADO Lex XXI, și Anatolie Buzut, reprezentantul People in Need (Bălți).

Evenimentul a fost un bun prilej pentru stabilirea unor relații de colaborare între mass-media și comunitățile din raioanele implicate în proiect. Aceasta vine în contextul necesității de a informa populația din nordul țării despre proiectele implementate și de a promova practici eficiente din alte proiecte similare.

Prin intermediul proiectului, NPC urmărește să promoveze bunele practici din alte organizații partenere și să evidențieze provocările cu care se confruntă echipele de proiecte în actualul context socio-economic al Republicii Moldova.

Eveniment a fost este realizat în cadrul proiectului EU4Accountability, finanțat de European Union in the Republic of Moldova și implementat de European Partnership for Democracy, ALDA East și People in Need Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Gaza – Armistiţiul dintre Israel şi Hamas a fost prelungit in extremis

Armistiţiul intrat în vigoare la 24 noiembrie între Israel şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas, aflată la putere în Fâşia...

Datele unui studiu arată că nivelul de siguranță din țară îi motivează pe turiștii străini să revină în Moldova

Ieri a avut loc prezentarea rezultatelor studiului „Percepția Moldovei ca destinație turistică de către vizitatorii străini”. Sondajul cupride răspunsurile...
  sursa: cursbnm.md