fbpx
17.7 C
Бэлць
duminică, septembrie 24, 2023

/FOTO/ Percheziții la Otaci. Șase angajați ANSA, reținuți de CNA pentru că ar fi luat mită de la diferiți agenți economici

Citește și:

Percheziții în raionul Ocnița. Ofițerii CNA și procurorii din cadrul Procuraturii municipiului Bălți au descins în această dimineață la Postul de Inspecție la Frontiera (PIF) Otaci al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA).

În urma perchezițiilor, șase angajați ANSA, au fost reținuți pentru 72 de ore, fiind bănuiți că ar fi perceput plăți ilegale de la diferiți agenți economici pentru facilitarea tranzitului de mărfuri.

Angajații PIF Otaci ar fi pretins și acceptat sume de bani, în diferită valută, de la transportatorii de produse de origine animală și vegetală pentru a nu-i supune verificărilor sanitar-veterinare. Astfel, aceștia ar fi evitat controlul asupra respectării normelor sanitar-veterinare, a cerințelor privind siguranța alimentelor și calitatea lor în procesul de import al cărnii proaspete, produselor lactate, produselor de cofetărie, precum și altor mărfuri, supuse supravegherii sanitar-veterinare.

De la sediul Postului de Inspecție la Frontiera (PIF) Otaci al ANSA, la domiciliile și în automobilele celor șase bănuiți, au fost ridicate 35.000 de lei, 8.000 de hrivne, telefoanele mobile și registrele de evidență a mărfurilor importate.

La moment se efectuează acțiuni de urmărire penală, sub conducerea procesuală a Procuraturii municipiului Bălți, în vederea documentării sub toate aspectele a cauzei.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ „Avea 37 de tăieturi”. Ce spune fiul femeii ucise de cele două minore la Telenești

"Avea 37 de tăieturi și era toată despicată" spune fiul femeii de 67 de ani ucisă cu cruzime de...

Primul aeroport din lume care nu va mai cere pașapoarte

Începând din 2024, Aeroportul Changi din Singapore nu va mai cere pașapoarte. Aici se va introduce un sistem de...
  sursa: cursbnm.md