fbpx
25.8 C
Бэлць
joi, mai 23, 2024

/FOTO/ Primul contingent al Armatei Naționale detașat în misiunea UNIFIL din Liban, a revenit acasă

Citește și:

Militarii primului contingent al Armatei Naționale detașat în misiunea Forței Interimare a Națiunilor Unite în Liban (UNIFIL) au revenit acasă, scrie jurnal.md

Cei 32 de pacificatori au aterizat, astăzi, pe Aeroportul Internațional din Chișinău unde a fost organizată o ceremonie la care au participat ministrul apărării Anatolie Nosatîi, ambasadorul Italiei la Chișinău, E.S. Lorenzo Tomassoni, coordonatorul Rezident ONU în Republica Moldova, Simon Springett, precum și rudele militarilor.

Cu acest prilej, ministrul apărării, Anatolie Nosatîi i-a felicitat pe militari și le-a mulțumit pentru profesionalismul pe care l-au manifestat pe parcursul misiunii ONU din Liban.

Totodată, ambasadorul Republicii Italia la Chișinău, E.S. Lorenzo Tomassoni și coordonatorul Rezident ONU în Republica Moldova, Simon Springett au apreciat prestația primului contingent al Armatei Naționale în misiunea UNIFIL și au declarat că Republica Moldova își fortifică poziția de contributoare la pacea și securitatea internațională.

Pe parcursul celor șase luni de mandat, pacificatorii Armatei Naționale din UNIFIL au executat misiuni de securitate şi pază a obiectivelor militare şi de patrulare ariei de responsabilitate, activând în cadrul comandamentului forțelor italiene.

De menționat că UNIFIL este prima operație de menținere a păcii sub egida ONU la care Republica Moldova a detașat un contingent de militari. Anterior, Armata Națională a participat în misiuni ONU doar cu observatori militari și ofițeri de stat major.

Decizia de detaşare a militarilor în misiunea UNIFIL a fost aprobată de Parlamentul Republicii Moldova în luna noiembrie 2021.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Inginer cadastral din Elizaveta, reținut de CNA într-un dosar de trafic de influență

Un fost inginer cadastral de la primăria Elizaveta, municipiul Bălți, a fost reținut fiind suspectat de comiterea traficului de...

SUA critică decizia Spaniei, Irlandei şi Norvegiei de a recunoaşte Palestina ca stat

Casa Albă a dezaprobat, miercuri, decizia pe care Spania, Irlanda şi Norvegia au luat-o de a recunoaşte formal Palestina...
  sursa: cursbnm.md