fbpx
10.4 C
Бэлць
miercuri, aprilie 17, 2024

/FOTO/Rusia creşte limita serviciului militar obligatoriu de la 27 la 30 de ani

Citește și:

Deputaţii ruşi au adoptat o lege care prevede creşterea limitei serviciului militar obligatoriu de la 27 la 30 de ani, în toiul Războiului din Ucraina, în contextul în care armata rusă caută trupe, relatează news.ro, cu referire la AFP.

”Începând de la 1 ianuarie 2024, cetăţenii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 30 de ani vor fi chemaţi să-şi satisfacă serviciul militar”, se arată în această lege adoptată marţi în a doua şi apoi a treia lectură de către Duma de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus, cea mai importantă etapă a procesului legislativ rus.

Legea le interzice recruţilor să părăsească teritoriul Rusiei începând din momentul în care Biroul de Înrolare le trimite ordinul de recrutare.

Înainte de a intra în vigoare, textul este necesar să fie adoptat de către Consiliul Federaţiei, camera superioară a Parlamentului rus, şi să fie promulgat de către preşedintele rus Vladimir Putin.

Această măsură va permite o creştere puternică a numărului de eventuali rezervişti ai armatei ruse, în contextul n care Moscova a mobilizat 300.000 de oameni în septembrie 2022 în Războiul din Ucraina.

Mulţi ruşi care urmau să-şi satisfacă serviciul militar obligatoriu – pe o perioadă de un an – au scăpat până acum de convocări neducându-se la adresa oficială sau mituind recrutorii sau medici.

Parlamentul rus a adoptat în pas de marş, în aprilie, o lege care facilitează mobilizarea ruşilor în armată, printr-o lărgire a mijloacelor de trimitere a convocărilor.

Această lege le face viaţa mai grea refractarilor, pe care-i privează de posibilitatea de a munci ca antreprenori sau independenţi, de aprimi împrumuturi sau de a obţine locuinţe sau maşini.

Kremlinul dezminte de luni de zile că vrea să lanseze un nou val de mobilizare în Războiul din Ucraina.

Precedenta mobilizare a provocat fuga a zeci de mii de ruşi în străinătate.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Un ucrainean torturat de ruși cu electroșocuri a depus o plângere pentru crime de război în Argentina

Un ucrainean a depus o plângere penală la un tribunal din Argentina împotriva forțelor de ocupație ruse care l-au...

Moldovenii preferă produsele autohtone. R.M. a înregistrat o scădere a importurilor cu 7,5%

Moldovenii preferă tot mai mult produsele autohtone. Potrivit datelor Biroul Național de Statistică, importurile în Republica Moldova au înregistrat...
  sursa: cursbnm.md