fbpx
18 C
Бэлць
sâmbătă, iunie 22, 2024

/FOTO/Rușii au cucerit doar 0,1% din teritoriul Ucrainei în ultimele cinci luni. Moscova ar fi pierdut 100.000 de soldați

Citește și:

Între decembrie 2022 şi mai 2023, trupele ruseşti au reuşit să captureze doar câteva sute de kilometri pătraţi de teritoriu în Ucraina, iar Moscova a plătit un preţ enorm, în morţi şi răniţi, pentru aceste câştiguri limitate. SUA estimează că, în această perioadă, forţele lui Putin au suferit peste 100.000 de pierderi pe câmpul de luptă, scrie Business Insider, citată News.ro.

Între timp Şeful Wagner, Evgheni Prigojin, a declarat că oamenii săi sunt cei mai puternici luptători, dar a recunoscut că armata ucraineană a dus, de asemenea, o luptă aprigă, în special în Bahmut.

Ofensiva rusă care a început la sfârşitul anului trecut s-a stins în mare parte la câteva luni după începerea noului an şi are ca rezultat doar câştiguri limitate, care au fost obţinute cu un preţ foarte mare pentru forţele care luptă în războiul Kremlinului din Ucraina. O hartă publicată de Business Insider arată cât de puţin teren au câştigat forţele ruseşti în cinci luni, cu preţul a 100.000 de morţi şi răniţi.

În perioada de cinci luni dintre 2 decembrie 2022 şi 2 mai 2023, forţele ruse au cucerit aproximativ 870 de kilometri pătraţi de teritoriu în estul Ucrainei, ceea ce reprezintă 0,1 la sută din întreaga ţară, a stabilit o analiză Business Insider pe baza estimărilor furnizate de Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) din Washington. Rusia duce un război în Ucraina de aproape 15 luni. Luptele intense şi brutale de-a lungul unei linii de front din ce în ce mai statice au lăsat oraşe în ruine şi au dus la creşterea numărului de morţi de ambele părţi, deşi pierderile ruseşti, în special, sunt substanţiale.

În această perioadă, forţele ruseşti, atât trupe regulate, cât şi mercenari suplimentaţi cu deţinuţi, au suferit peste 100.000 de pierderi, a dezvăluit un oficial de rang înalt de la Casa Albă la începutul lunii mai. Acest bilanţ uluitor include 20.000 de soldaţi ucişi şi alţi 80.000 de răniţi, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate, John Kirby.

Bilanţul subliniază că planul liderului rus Vladimir Putin a fost de a încerca să copleşească forţele de apărare ale Ucrainei cu mase de soldaţi slab pregătiţi şi dispensabili, trimişi în faţă în atacuri în valuri umane. În noiembrie 2022, şeful Statului Major Întrunit al SUA, generalul Mark Milley, estima că Moscova a suferit peste 100.000 de pierderi de la invazia din februarie. Ultimele estimări arată că Ucraina a avut nevoie doar de cinci luni pentru a provoca pagube la fel de mari ca în lunile anterioare şi pentru a dubla numărul de victime în rândul armatei invadatoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

De ce este importantă monitorizarea bugetului public în bugetare participativă?

Într-un oraș mic și primitor, locuitorii își doresc să se implice mai activ și să contribuie la proiectele de...

/VIDEO/ „Roadă avem, preț nu avem”. Agricultorii din nordul țării au început recoltarea grâului și orzului

În nordul țării au pornit combinele. https://youtu.be/TbPWYkR3JeA DORIN RUSU, jurnalist TVN: „În nordul țării recoltarea orzului este în plină desfășurare, iar...
  sursa: cursbnm.md