fbpx
14.9 C
Бэлць
vineri, iunie 21, 2024

/FOTO/ Tăieri ilicite și pescuit ilegal. Problemele cu care se confruntă Inspectoratul pentru Protecția Mediului

Citește și:

Inspectorii de mediu intensifică eforturile de combatere a pescuitului ilegal în perioada de prohibiție, dar și în cazul defrișărilor ilegale.

În primul caz, Inspectorii de mediu din Rîșcani au intensificat eforturile de combatere a pescuitului ilegal în perioada de prohibiție.

În urma operațiunilor desfășurate, au fost depistate și ridicate 4 plase din monofilament și o unealtă interzisă pentru pescuit, cu o lungime totală de aproximativ 350 de metri.

Pescuitul în timpul perioadei de prohibiție este o practică ilegală și extrem de dăunătoare pentru ecosistemul acvatic și pentru conservarea resurselor piscicole.

Într-un alt caz, Inspectorii de mediu din Dondușeni au descoperit două situații de încălcări a regulilor de gestionare a deșeurilor și un caz de tăiere ilegală a masei lemnoase.

Pe teritoriul primăriei Sudarca au fost identificate două cazuri de depozitare neautorizată a biodeșeurilor pe terenuri de proprietate publică, gestionate de primăria locală. Resturile vegetale, crengile și alte materiale rezultate din lucrările agricole au fost abandonate pe terenurile din preajmă, constituind astfel o încălcare a normelor de mediu.

Persoanele responsabile pentru aceste încălcări au fost sancționate conform prevederilor articolului 154 alineatul (1) din Codul Contravențional al Republicii Moldova.

În fâșia forestieră de protecție, gestionată de primăria localității Climăuți, inspectorii au descoperit 21 de arbori, care au fost tăiați ilegal.

Diametrul acestor arbori la cioată varia între 11 și 25 de centimetri, iar volumul masei lemnoase tăiate ilegal este estimat la 1,598 metri cubi.

Prejudiciul cauzat mediului în urma acestei activități ilegale este evaluat la 1222 de lei.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Mai mulți români sunt acuzați că au folosit diplome de Bacalaureat false pentru a obține certificate de manager de transport marfă

10 români sunt cercetați de polițiști, după ce ar fi folosit diplome de Bacalaureat false, pentru a obține certificate...

/VIDEO/ Construită din dragoste, Biserica „Sfânta Treime” din Cuhureștii de Sus este o perlă a neamului. Ce secrete a lăsat familia Bogdanilor

„Vă întâmpin cu gânduri bune, dragii mei, fiindcă, bine ați venit la această perlă a noastră, care ne adună,...
  sursa: cursbnm.md