fbpx
25.2 C
Бэлць
miercuri, iunie 19, 2024

/FOTO/ Un liceu din Bălți va fi eficientizat energetic, cu sprijinul Uniunii Europene

Citește și:

La Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” din municipiul Bălți continuă lucrările de sporire a eficienței energetice, executate în cadrul unui proiect finanțat de Uniunea Europeană. În prezent, se desfășoară lucrări interioare și exterioare de renovare a pereților. De asemenea, urmează să fie înlocuite geamurile vechi care au mai rămas și să fie finalizată reconstrucția acoperișului. Anterior, la instituția de învățământ au fost montate rețelele electrice și de alimentare cu apă, precum și sistemul de încălzire și de ventilare.

Luni, 6 decembrie 2021, specialiști ADR Nord au verificat progresul lucrărilor de construcție și montaj. Până în prezent, a fost valorificat circa 30% din bugetul proiectului. Lucrările, executate de SRL „Sarco Engineering”, au început în luna ianuarie 2021.

În rezultatul implementării proiectului, consumul anual normat de energie în instituția de învățământ se va reduce, potrivit estimărilor, cu 547 MWh, iar emisiile anuale normate de CO2 – cu 125 tone. Ca urmare a măsurilor de eficiență energetică, circa 900 de elevi și 80 de profesori și personal auxiliar vor beneficia de condiții de educație îmbunătățite și de un mediu de studii confortabil.

Costul total al lucrărilor de construcție-montaj în cadrul acestui proiect se cifrează la 19,70 milioane lei, din care 19,57 milioane lei reprezintă finanțarea Uniunii Europene, prin intermediul ADR Nord, și 132,680 lei – cofinanțarea din partea Primăriei municipiului Bălți.

Proiectul „Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic «Dimitrie Cantemir» din municipiul Bălți” este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de ADR Nord și proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL). Proiectul MSPL este finanțat de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Un șofer băut și fără permis, a intrat cu mașina într-o casă, la Briceni

Un bărbat de 42 de ani din raionul Briceni a intrat cu mașina într-o casă, după ce a urcat...

/VIDEO/ Fericire mare pentru copii: S-a deschis tabăra din Cuhureștii de Sus

Tabăra prietenia din comuna Cuhureștii de Sus și-a deschis larg porțile pentru copii.  SEVIVI AIVOVA, elevă: „Mi-a plăcut că am...
  sursa: cursbnm.md