fbpx
18 C
Бэлць
sâmbătă, iunie 22, 2024

/FOTO/ Un preot din Chișinău roagă enoriașii să doneze bani pentru a achita amenda aplicată de autorități

Citește și:

Parohul Bisericii „Sfântul Dumitru” din sectorul Botanica al Capitalei, roagă enoriașii să doneze bani pentru a achita amenda aplicată pentru nerespectarea restricțiilor impuse de autorități în perioada stării de urgență.

Un astfel de mesaj a fost postat pe pagina oficială de facebook a Bisericii „Sfântul Dumitru” din Chișinău.

„Dragii noștri enoriași. Probabil că știți despre faptul că, deși ne-am conformat în cele mai mici detalii deciziilor autorităților cu privire la regulile sanitare în contextul epidemie de coronavirus, am fost amendați cu 22 500 lei. Deși am contestat în instanță procesul contravențional, Curtea de Apel, prin hotărâre irevocabilă, a respins recursul nostru. Astfel, suntem impuși să achităm amenda” se arată în postare.

Preotul bisericii roagă enoriașii să doneze bani, pentru a se putea plăti amenda la care a fost supusă biserica.

„Vă rugăm să ne ajutați să achităm această amendă – o sumă considerabilă de 22 500 lei; sumă de bani, pe care, în aceste timpuri de criză, nu o avem. Că d-voastră ați restaurat biserica, distrusă de comuniștii atei și tot, din jertfa d-voastră, împodobim biserica ca pe Mireasă a lui Hristos” se mai arată în mesajul postat.

Amintim că Parlamentul a decretat stare de urgență națională în legătură cu situația epidemiologică, până la data de 15 mai, iar începând cu 25 martie, a fost limitată mișcarea populației în municipii, orașe și centre raionale pentru a preveni infecția cu coronavirus.

Foto: facebook.com/BisericaSfantulDumitruChisinau

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

De ce este importantă monitorizarea bugetului public în bugetare participativă?

Într-un oraș mic și primitor, locuitorii își doresc să se implice mai activ și să contribuie la proiectele de...

/VIDEO/ „Roadă avem, preț nu avem”. Agricultorii din nordul țării au început recoltarea grâului și orzului

În nordul țării au pornit combinele. https://youtu.be/TbPWYkR3JeA DORIN RUSU, jurnalist TVN: „În nordul țării recoltarea orzului este în plină desfășurare, iar...
  sursa: cursbnm.md