fbpx
5.9 C
Бэлць
miercuri, februarie 28, 2024

/FOTO/ Universitatea din Bălți, în proces de renovare. Ce lucrări se execută

Citește și:

Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți beneficiază de un amplu proces de modernizare, cu suportul Proiectului „Învățământul Superior din Moldova”, implementat de Ministerul Educației și Cercetării și finanțat de Banca Mondială.

Studenții beneficiază de un laborator de testare a aplicațiilor software și aparate tehnice de securitate cibernetică, un alt laborator al angajatorului absolvenților în IT și câteva spații digitale în afara sălilor de curs.

Inovațiile au fost posibile grație celor două granturi în valoare totală de cca 2,17 mln euro. Din aceste resurse, instituția renovează și dotează cu tehnologii de ultimă generație încă 15 entități: laboratoare, săli de studii și centre de cercetare, destinate domeniului științe ale educației, iar alte două laboratoare sunt menite pentru consolidarea procesului de predare, învățare, cercetare în domeniul ingineriei și activităților inginerești.

În cadrul Proiectului „Învățământul Superior din Moldova” sunt alocate aproape 25 mln euro pentru modernizarea a 7 universități și 6 colegii pedagogice din țară.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Casa ta – eficientă energetic: cum poți obține economii semnificative în facturi

Potrivit estimărilor, locuitorii Republicii Moldova cheltuiesc cu peste 50% mai multă energie pentru a încălzi un metru pătrat de...

UE oferă Ucrainei ajutor de 50 de miliarde de euro

Parlamentul European a votat un nou pachet de sprijin pentru Ucraina. Este vorba  de 50 de miliarde de euro. „Revizuirea...
  sursa: cursbnm.md