fbpx
36.2 C
Бэлць
vineri, iulie 12, 2024

/FOTO/ Vezi cum arată prima ambulanță proiectată pentru transportul pacienților de coronavirus

Citește și:

Toyota a creat prima ambulanță special proiectată pentru transportul pacienților infectați de COVID-19.

Noul model de ambulanță a fost dezvoltat pentru Spitalul Universitar Showa din Japonia, pe baza solicitărilor de la unitățile medicale din țară și include o serie de caracteristici neobișnuite.

Având în vedere modul de transmitere a infecției, prin picături ușor disipate în aer prin strănut, vorbire sau chiar prin simpla respirație, cabina șoferului este complet separă de cabina pentru transportul de pacienți. Ambele cabine sunt prevăzute cu sisteme de filtrare a aerului, însă cabina din spate este complet izolată prin includerea unui sistem de ventilație care funcționează prin aspirație, presiunea negativă asigurând că aerul viciat este evacuat pe la partea din spate a vehiculului în mod controlat.

Totodată, noul model adaptat de Toyota include și un lift care permite îmbarcarea pacienților așezați pe targă fără ajutorul unui însoțitor, teoretic, eliminând nevoia pentru folosirea izoletei individuale. Înăuntru mai este loc pentru un scaun rezervat unui asistent medical și echipamente esențiale specifice serviciilor de ambulanță.

Toyota a anunțat că suspendă respectarea drepturilor de autor și a altor drepturi de proprietate intelectuală, dacă scopul folosirii acestora este inițierea de proiecte și dezvoltarea echipamentelor pentru combaterea COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Canicula a ajuns și în Parlament. Deputații s-au stropit cu apă după ce s-au contrazis

Codul Roșu de caniculă a ajuns de ieri în Parlament. Câțiva deputați s-au stropit cu apă, după ce s-au...

Mica Elveție sau Maldive de Moldova. Atracțiile turistice din nordul țării care merită să fie vizitate

În timp ce unii moldoveni sunt de părerea că pentru a călători au nevoie de pașaport, viză și valiză,...
  sursa: cursbnm.md