fbpx
36.2 C
Бэлць
vineri, iulie 12, 2024

Franța va echipa mai multe batalioane ucrainene cu zeci de vehicule blindate și tancuri ușoare

Citește și:

Franța va antrena și va echipa mai multe batalioane ucrainene cu zeci de vehicule blindate și tancuri ușoare, au anunțat duminică, după o cină la Paris, președinții Emmanuel Macron și Volodimir Zelenski, care au cerut, de asemenea, noi sancțiuni împotriva Rusiei, transmite Hotnews.ro.

„În următoarele săptămâni, Franța va antrena și va echipa mai multe batalioane cu zeci de vehicule blindate și tancuri ușoare, inclusiv AMX-10RC”, se arată într-un comunicat comun.

Franța își concentrează de asemenea „eforturile pentru a sprijini capacitățile de apărare aeriană ale Ucrainei”, subliniază declarația comună. Franța a livrat deja sisteme antiaeriene Mistral cu rază scurtă de acțiune și Crotale cu rază medie de acțiune și examinează împreună cu Italia livrarea unor sisteme sol-aer SAMP/T mai sofisticate, a reamintit Palatul Elysée.

În ceea ce privește solicitarea ucraineană pentru avioane de luptă, aceasta „este puțin prematură”, a reiterat un consilier al președintelui Macron, amintind că aceasta necesită mai întâi pregătirea piloților, un proces lung și complex.

Pe plan diplomatic, cei doi președinți s-au pronunțat în favoarea unor noi sancțiuni și pentru continuarea întăririi legăturilor între Ucraina, NATO și Uniunea Europeană.

Amintim că, președintele Volodimir Zelenski s-a oprit la Paris duminică seara în cadrul unui mini-turneu european care l-a purtat în Italia și Germania.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Canicula a ajuns și în Parlament. Deputații s-au stropit cu apă după ce s-au contrazis

Codul Roșu de caniculă a ajuns de ieri în Parlament. Câțiva deputați s-au stropit cu apă, după ce s-au...

Mica Elveție sau Maldive de Moldova. Atracțiile turistice din nordul țării care merită să fie vizitate

În timp ce unii moldoveni sunt de părerea că pentru a călători au nevoie de pașaport, viză și valiză,...
  sursa: cursbnm.md