fbpx
18.8 C
Бэлць
luni, iunie 24, 2024

Germania a început să primească gaze naturale direct din Franţa

Citește și:

Germania a primit joi primele livrări directe de gaz din Franţa, printr-o conductă, conform unui acord menit să ajute ambele ţări să facă faţă actualelor probleme de aprovizionare cu energie, a anunţat compania care gestionează reţeaua de transport de gaze din Franţa, GRTgaz, transmite Reuters, citat de Digi24.ro.

Franţa, care este mai puţin expusă la importurile ruseşti decât vecina sa, majoritatea necesarului său de gaze fiind asigurat de Norvegia şi prin livrări de gaze naturale lichefiate (GNL), va livra iniţial 31 GWh pe zi, folosind o conductă din regiunea Moselle, în timp ce capacitatea maximă este de 100 GWh/zi, a precizat GRTgaz.

Deşi noile fluxuri, chiar la capacitate maximă, reprezintă mai puţin de 2% din necesarul zilnic al Germaniei, livrările directe din Franţa erau aşteptate cu nerăbdare, în condiţiile în care autorităţile de la Berlin se grăbesc să găsească surse alternative, pentru a evita prăbuşirea industriei.

Conform acordului încheiat de cele mai mari două economii ale zonei euro, Germania s-a angajat să furnizeze Franţei electricitate suplimentară dacă va fi necesar, conform Agerpres.

Şeful GRTgaz, Thierry Trouve, le-a spus jurnaliştilor că nu poate estima când va fi atinsă capacitatea maximă de livrare de 100 GWh/zi.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Nou curriculum școlar. Părinții se arată mulțumiți

Prevederile noului curriculum școlar sunt apreciate de părinți, care cred că acestea vor ajuta la atingerea unui nou nivel...

Un bărbat de 31 de ani s-a înecat în lacul dea Valea Trandafirilor: A fost căutat toată noaptea de scafandrieri

O persoană și-a pierdut viața în urma nerespectării regulilor de comportament în timpul scăldatului. În seara zilei de 22 iunie...
  sursa: cursbnm.md