fbpx
18.2 C
Бэлць
luni, iunie 24, 2024

Germania va acorda țării noastre 14,8 mln de euro pentru finanțarea unor proiecte pentru tineri

Citește și:

Germania va acorda Republicii Moldova un grant în valoare de 14,8 milioane de euro pentru implementarea unor proiecte în domeniul eficienței energetice, al formării profesionale a tinerilor și al administrației publice. 

Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat avizul consultativ pentru inițierea negocierilor și aprobarea semnării unui tratat cu Guvernul Germaniei.

Astfel, 3,8 milioane de euro vor fi oferite pentru promovarea angajabilității tinerilor, prin organizarea unor programe de formare profesională, orientate spre practică în sectoarele economiei cu o cerere mare de forță de muncă de calitate, inclusiv în sectorul energetic. Programul va fi implementat în perioada 2024-2026, iar beneficiari vor fi tinerii de până la 35 de ani, atât din Republica Moldova, cât și din Ucraina.

Pentru eficiența energetică și energia regenerabilă va fi oferit un grant de 5 milioane de euro. Susținerea financiară nerambursabilă va fi utilizată pentru dezvoltarea planurilor regionale de eficiență energetică și energie regenerabilă, precum și pentru organizarea activităților de diseminare a bunelor practici în acest domeniu la nivel municipal. Proiectul va fi implementat în perioada noiembrie 2023 – octombrie 2026.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Nou curriculum școlar. Părinții se arată mulțumiți

Prevederile noului curriculum școlar sunt apreciate de părinți, care cred că acestea vor ajuta la atingerea unui nou nivel...

Un bărbat de 31 de ani s-a înecat în lacul dea Valea Trandafirilor: A fost căutat toată noaptea de scafandrieri

O persoană și-a pierdut viața în urma nerespectării regulilor de comportament în timpul scăldatului. În seara zilei de 22 iunie...
  sursa: cursbnm.md