fbpx
16.1 C
Бэлць
luni, septembrie 25, 2023

Guvernul va aloca 42 de milioane de lei din fondul de rezervă pentru beneficiarii programului Prima Casă

Citește și:

Guvernul va aloca 42 de milioane de lei din fondul de rezervă pentru a oferi compensații beneficiarilor programului de stat „Prima Casă”. Potrivit unei hotărâri de Guvern, volumul compensației acordate din bugetul de stat unui beneficiar se calculează în mărime de până la 50% din suma majorării de dobândă calculată din soldul creditului rămas, scrie replicamedia.md.

Potrivit documentului, în scopul reducerii riscului de intrare în incapacitate de plată a beneficiarilor Programului, va fi alocată o compensare de până la 50% din majorarea de dobândă pentru perioada 1 iulie -31 decembrie 2022. Pentru aceasta, din fondul de rezervă vor fi alocate 42 milioane de lei.

Compensația se acordă entru acoperirea parțială a cheltuielilor pe care le suportă beneficiarul pentru achitarea dobânzii lunare a creditului ipotecar în cadrul Programului, ca urmare a creșterii accelerate a ratei dobânzii.

Volumul compensației acordate din bugetul de stat unui beneficiar se calculează în mărime de până la 50% din suma majorării de dobândă calculată din soldul creditului rămas.

Compensația se va acorda lunar, pentru perioada iulie – decembrie 2022.

În cazul stingerii anticipate a creditului ipotecar, transferul compensației încetează din luna următoare celei în care a fost achitată ultima rată

Transferul compensației se efectuează lunar, pe parcursul lunilor august – decembrie , de către Ministerul Finanțelor, direct la contul utilizat de către beneficiar la instituția creditară pentru decontările aferente creditului ipotecar.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/METEO/ Cum va fi vremea astăzi, 25 septembrie

Vreme fără precipitații și temperaturi generoase pentru această perioadă, prognozează pentru 25 septembrie Serviciul Hidrometeorologic de Stat. Vântul va sufla...

Floarea cu miros de cadavru ar putea să dispară pentru totdeauna. Avertismentul oamenilor de știință

Rafflesia, floarea care emană un miros puternic de carne putredă, motiv pentru care a și fost denumită floarea-cadavru, i-a...
  sursa: cursbnm.md