fbpx
13.6 C
Бэлць
miercuri, aprilie 24, 2024

Hamas cere ca 6.000 de prizonieri palestinieni din Israel să fie lăsați liberi

Citește și:

Un oficial Hamas a cerut ca 6.000 de palestinieni, bărbați și femei, deținuți în închisorile israeliene, să fie eliberați în schimbul ostaticilor din Gaza, transmite Sky News, citat de Digi24.ro. 

Armata israeliană a declarat luni că 199 de prizonieri sunt ținuți prizonieri în Gaza, un număr mai mare decât se estimase anterior.

Khaled Meshaal, șeful biroului Hamas pentru diaspora, a declarat că printre ostatici se numără ofițeri de rang înalt din Divizia Gaza a Forțelor de Apărare Israeliene.

Un alt oficial Hamas a declarat pentru Sky News că „nu știe” câți ostatici sunt încă în viață.

Basem Naim, șeful relațiilor politice și internaționale al Hamas, a declarat pentru Sky News: „Nu am nicio idee, deoarece este imposibil sub acest bombardament puternic – comunicațiile sunt complet întrerupte”.

El a mai spus că grupul militant palestinian aflat la guvernare în Gaza este gata să elibereze ostatici civili atunci când „agresiunea împotriva poporului nostru va fi oprită”.

„În momentul în care agresiunea se oprește, suntem gata să eliberăm ostaticii civili”, a spus el.

De asemenea, mişcarea teroristă palestiniană Hamas a difuzat luni pe contul său oficial de Telegram un clip video cu „una din prizonierele din Gaza”, în care apare o tânără care vorbeşte ebraică, transmite AFP, preluată de Agerpres.

În filmare apare o tânără de 21 de ani. Are cetățenie dublă, franceză și israeliană, și face un apel ca ea și ceilalți oastatici să fie salvați. În această înregistrare video, a cărei autenticitate a fost dificil de verificat imediat, se poate vedea o tânără trează, rănită la braţ, care stă întinsă.

Se afirmă că a fost răpită „în prima zi” a atacului Hamas pe teritoriul israelian, pe 7 octombrie.

Tânăra declară că este reţinută în Gaza, cere să fie eliberată şi susţine că este tratată bine. Într-o altă secvenţă, apare în faţa camerei şi spune că este originară din centrul Israelului.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Serviciul Hidrometeorologic de Stat explică fenomenul neobișnuit influențat de praful saharian

Începând cu noaptea de 24.04.2024 și cu menținerea zilei de astăzi, suntem martori la un fenomen meteorologic mai neobișnuit,...

Parcul central din municpiul Bălți îi va purta numele lui Mihai Volontir

Parcul central din municpiul Bălți va purta numele lui Mihai Volontir. Decizia fost votată astăzi la ședința consiliului. Pentru...
  sursa: cursbnm.md