fbpx
15.9 C
Бэлць
vineri, iunie 14, 2024

Imaginile prezentate de ruși ca și „Dovadă” a înscenării de către ucraineni a masacrul de la Bucea ar fi dintr-un serial rusesc

Citește și:

Russia24, una dintre cel mai urmărit post TV din Rusia a difuzat un videoclip care se vrea o dovadă a celor susţinute de Moscova din prima zi în care au fost făcute publice ororile din Bucea – şi anume că masacrul nu a fost comis de soldaţii săi, ci este o înscenare a serviciilor secrete ucrainene, scrie timpul.md.

Publicaţia rusă independentă Meduza a demontat însă scenariul servit de ruşi, arătând că imaginile sunt dintr-un serial filmat în Sankt Petersburg.

Russia 24 a vorbit despre „falsuri ucrainene” şi a arătat un videoclip în care oameni în „uniformă militară” pregătesc un manechin pe care apoi să-l prezinte drept cadavru. Un fragment din transmisiunea postului TV a fost publicat de contul de Telegram al publicaţiei online ruse Podiema.

„Aşa merg pregătirile pentru teatru ostilităţilor din Ucraina. După cum puteţi vedea, este destul de simplu: doi oameni în uniformă militară înfăşoară cu grijă manechinul cu bandă adezivă, pentru a-l prezenta apoi drept cadavru. Acest lucru nu este surprinzător. Zeci de falsuri cu manechine similare apar în mod regulat pe canalele Telegram din Ucraina”, sunt cuvintele prezentatorului din studio cu care este însoţită imaginea.

„Aşa îşi pregătesc forţele armate ale Ucrainei videoclipurile montate pentru a striga din răsputeri: «E vina lui Putin», iar apoi, ca la Bucha, vor împrăştia aceste jucării pe străzile Kievului sau Nikolaevului”, arată textul postării, potrivit libertatea.ro.

În acelaşi timp, în videoclip, o voce masculină, posibil autorul filmării, spune: „Tipul va zbura de la fereastră, săracul”.

Momentul la care Russia24 a difuzat videoclipul nu este clar, dar se poate presupune că este dimineaţa zilei de 7 aprilie.

Regizoarea Nadejda Kolobaeva a contestat prezentarea postului TV deoarece videoclipul este din timpul pregătirilor pentru filmările serialului ei, în regiunea Leningrad.

„Pe 20 martie, am filmat o cădere de la o fereastră pentru seria noastră din Vsevolozhsk, iar acesta este coordonatorul nostru de cascadorii cu un asistent care îl pregăteşte pe manechinul Albertik pentru filmări”, a scris Nadejda Kolobaeva pe Facebook

Regizorul a declarat pentru The Insider că echipa de filmare a folosit un manechin special pentru cascadorii, care are membre articulate, iar patru litri de sânge fals şi măruntaie de porc au fost ataşate de el.

Regizoarea a spus că serialul, încă neanunţat, a fost filmat la comanda unui alt canal de stat.

„Şi acest canal este implicat în aceeaşi propagandă.”, a spus Kolobaeva.

Sursele Podiema de la Rossiya 24 au spus că nici regizorul emisiunii şi nici echipa postului TV „nu ştiau că imaginile nu sunt din Ucraina”. Potrivit surselor, acest videoclip le-a fost livrat ca fiind de acolo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Premierul Dorin Recean și reprezentanții autorităților publice din Soroca au discutat despre dezvoltarea raionului

Prim-ministrul Dorin Recean s-a întâlnit cu reprezentanții autorităților publice și ai serviciilor desconcentrate din raionul Soroca. Au fost discutate...

/VIDEO/ „Acceptă-mă” – Bate un gol pentru viață

Au jucat fotbal pentru o cauză nobilă. În municipiul Bălți s-a desfășurat cea de-a doua ediție a „Cupei Companiilor:...
  sursa: cursbnm.md