fbpx
21.1 C
Бэлць
luni, septembrie 25, 2023

În Republica Moldova a fost înregistrat primul caz de variola maimuței

Citește și:
Primul caz de variola maimuței a fost înregistrat în Republica Moldova. Despre aceasta a anunțat Ministra Sănătății, Ala Nemerenco. Este vorba despre un pacient străin care a fost în contact cu o persoană confirmată cu variola maimuței în SUA.
Pacientul este spitalizat la SCBI “Toma Ciorbă”, iar analiza recoltată și efectuată în laboratorul ANSP a confirmat test pozitiv RT-PCR pentru variola maimuței. Pacientul a fost în contact cu o persoană confirmată cu variola maimuței în SUA. Ancheta epidemiologică este în desfășurare”, a declarat Nemerenco.
Simptomele variolei maimuței sunt de obicei febra, durerile de cap, ganglionii limfatici umflați, durerile musculare și erupțiile cutanate.
Pentru a preveni infectarea recomandăm să vă spălați mâinile cu apă și săpun, să prelucrați cu dezinfectant suprafețele, să evitați contactul apropiat cu persoanele, care suspectează că s-au infectat sau sunt confirmate cu variola maimuței.
Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Un mijloc de transport în valoare de 700 000 de lei a fost sechestrat de ARBI. Ce alte bunuri au fost indisponibilizate, săptămâna trecută

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA a emis o ordonanță de sechestru, în baza delegației Serviciului...

Şeful mafiei siciliene Matteo Denaro a murit

Celebrul şef al mafiei siciliene Matteo Messina Denaro, capturat în ianuarie după trei decenii de când a fugit, a...
  sursa: cursbnm.md