fbpx
17.4 C
Бэлць
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Încă 12 angajați IGSU vor deveni paramedici SMURD. De la lansarea serviciului au fost efectuate peste 13 mii de intervenții

Citește și:

Doisprezece ofițeri ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență din sudul țării vor deveni paramedici SMURD. Aceștia trec un curs de formare teoretică și practică pentru a acorda primul ajutor calificat sinistraților și persoanelor aflate în dificultate în situații excepționale, transmite jurnal.md. 

Cursul de instruire se desfășoară în Direcția Situații Excepționale Cahul în perioada 18 iulie -5 august 2022 și urmează să ofere calificare în acordarea de prim ajutor, salvatorilor care participă în misiuni.

Pe parcursul a trei săptămâni ofițerii sunt pregătiți pentru a efectua manevre de resuscitare, imobilizarea fracturilor, aplicarea pansamentelor, manevre de hemostază, prim ajutor în caz de obstrucții severe, dar și manevre de descarcerare. La final salvatorii vor susține un examen în fața unei comisii în care vor fi prezenți și specialiști din cadrul Ministerului Sănătății. Ulterior aceștia vor prim certificate de calificare și vor putea merge în misiuni în calitate de paramedici.

Potrivit IGSU la momentul actua; au formare în prim ajutor calificat 135 de salvatori care activează în calitate de paramedici SMURD, iar de la lansarea Proiectului SMURD au fost efectuate 13 mii 350 misiuni naționale terestre, dar și 49 intervenții transfrontaliere pentru ajutorarea oamenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Noi așezări de tip cenușar din epoca bronzului, descoperite în raionul Soroca

Noi așezări de tip cenușar au fost descoperite la doi kilometri de localitatea Căinarii Vechi din raionul Soroca. Potrivit...

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să-i declare

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să îi declare. Incidentul a fost înregistrat...
  sursa: cursbnm.md