fbpx
31.6 C
Бэлць
sâmbătă, iulie 20, 2024

Activarea unui centru pentru refugiați în sectorul Botanica

Citește și:

Primăria municipiului Chișinău anunță că astăzi a fost activat încă un centru de capacitate mare pentru cazarea refugiaților ucraineni. Autoritățile municipale au amenajat Sala de Handbal din sectorul Botanica. Edificiul sportiv are o capacitate de până la 320 de locuri. 

Până în prezent au fost cazate deja câteva familii. În continuare aici vor fi redirecționate și alte persoane care se refugiază.

Prezent la fața locului, Primarul General, Ion Ceban, a menționat că reprezentanții preturii, administratorul sălii, precum și voluntarii sunt antrenați pentru a gestiona situația, astfel ca refugiații sa beneficieze de asistenta necesară.

„Familiilor li se pun la dispoziție  lucruri de primă necesitate, iar alimentarea se desfășoară cu suportul reprezentanților HORECA”, a comunicat edilul capitalei.

Fiecare centru municipal amenajat pentru refugiați este asigurat cu mâncare datorită sprijinului oferit de mai multe restaurante și cafenele din oraș, cu excepția CIE „Moldexpo”, unde mâncarea este procurată prin achiziții.

E de menționat că reprezentanții poliției sunt dislocați în toate centrele pentru a asigura ordinea publică.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Republica Moldova își menține poziția în Clasamentul FIFA. Pe ce loc ne aflăm

Republica Moldova își menține poziția în Clasamentul FIFA. Țara noastră rămâne pe locul 152, la fel ca și în luna...

Fost rector ASEM – în cursa pentru funcția de președinte. De ce partid e susținut

Partidul Social Democrat European (PSDE) îl înaintează și-l va susține în cursa pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie, pe...
  sursa: cursbnm.md