fbpx
24.7 C
Бэлць
marți, iulie 16, 2024

Ion Chicu: Resursele financiare ale țării sunt la limită

Citește și:

Resursele financiare ale Republicii Moldova sunt la limită, în prezent pensiile și salariile fiind achitate din banii adunați de Serviciul Vamal în primele două luni ale anului și un transfer din partea Fondului Monetar Internațional, spune prim-ministrul Ion Chicu.

Premierul susține că începând cu 17 martie, au scăzut în jumătate veniturile la bugetul de stat, scrie cotidianul.md

”În prezent putem achita pensiile, salariile exclusiv din ce am adunat suplimentar în primele două luni jumătate ale anului. În primele două luni ale anului, Serviciul Vamal a adus în bugetul statului cu 27% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut, cu acele resurse și supraviețuim. Noi nu printăm bani. Trăim din contul la ceea ce adunăm ”, a declarat Ion Chicu în cadrul unei emisiuni de la NTV Moldova.

Șeful cabinetului de miniștri anunță că din cauza pandemiei veniturile la bugetul de stat au scăzut considerabil, iar speranța este pusă într-un credit de 4 miliarde de lei din partea FMI.

„Noi în prezent trăim din banii pe care singuri i-am adunat. Unicul transfer pe care l-am primit a fost făcut la începutul anului din partea Fondul Monetar Internațional în valoare de 20 de milioane de dolari. Noi am adunat acei bani în primele două luni ale anului, din contul lor am achitat salariile pentru aprilie, a mai rămas ceva pentru mai. Pe 17 aprilie va avea loc ședința Fondului Monetar Internațional care urmează să aprobe un credit de 4 miliarde de lei. Banii vor fi alocați până la sfârșitul lunii aprilie”, a punctat Ion Chicu citat de IPN.

Întrucât situația bugetară este precară, premierul spune că statul este în imposibilitate de a cumpăra măști și a fi distribuite gratis populației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Programul Național de accelerare a dezvoltării mun. Bălți

Municipiul Bălți va putea deveni un centru urban competitiv și sustenabil, grație noului Program Național de accelerare a dezvoltării...

/VIDEO/ Unde își petrec timpul liber bălțenii: „Tufari de jur împrejur”

Vara, odată cu perioada vacanțelor și concediilor, bălțenii spun că simt mai mult ca niciodată lipsa locurilor amenajate pentru...
  sursa: cursbnm.md