fbpx
12.3 C
Бэлць
sâmbătă, mai 18, 2024

Ion Druță a împlinit 95 de ani

Citește și:

Prozatorul, dramaturgul și eseistul Ion Druță își sărbătorește astăzi, 3 septembrie, ziua de naștere. Scriitorul a împlinit 95 de ani.

Ion Druță este membru de onoare al Academiei Române și membru titular al Academiei de Științe a Moldovei. Ion Druță este decorat cu mai multe ordine și medalii și deține titlul de Scriitor al Poporului.

Operele sale, adunate în opt volume – „Frunze de dor”, „Balade din câmpie”, „Ultima lună de toamnă”, „Povara bunătății noastre”, „Clopotnița”, „Horodiște”, „Întoarcerea țărânii în pământ”, „Biserica albă”, „Toiagul păstoriei”  – fac parte din fondul de aur al literaturii naționale contemporane.

Ion Druță s-a născut la 3 septembrie 1928 în satul Horodiște, județul Soroca, în prezent raionul Dondușeni. Acesta a absolvit Școala de silvicultură (1946) și Cursurile superioare de literatură de pe lângă Institutul „M. Gorki” din Moscova (1957).

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Muzică, dans și chiar împușcături. Cum a fost sărbătorită Ziua Ușilor Deschise la USARB

La Universitatea din Bălți s-a organizat Ziua Ușilor Deschise. https://youtu.be/FlwlFFUWYBQ NATALIA GAȘIȚOI, rector USARB: „Ziua Ușilor Deschise o zi în care...

Mai mulţi copii palestinieni răniţi în Gaza vor fi trataţi în România

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat vineri, la Iaşi, că se fac pregătiri pentru primirea mai multor copii palestinieni...
  sursa: cursbnm.md