fbpx
24.7 C
Бэлць
sâmbătă, mai 25, 2024

Israelul începe evacuarea civilior din Rafah. Hamas denunță o „escaladare periculoasă”

Citește și:

Israelul le-a cerut luni palestinienilor să evacueze anumite zone din Rafah, în ceea ce pare a fi o pregătire pentru asaltul anunțat de mult timp asupra refugiilor Hamas din orașul din sudul Gaza, unde s-au adăpostit peste un milion de persoane, informează Reuters, citat de hotnews.ro

Instruiți prin mesaje text în arabă, apeluri telefonice și pliante să se deplaseze în ceea ce armata israeliană a numit o „zonă umanitară extinsă” la 20 km distanță, unele familii palestiniene au ieșit pe o ploaie rece de primăvară.

La scurt timp după prânz, în Gaza, mai multe explozii au fost auzite în estul orașului Rafah, potrivit rezidenților și presei Hamas, iar un atac aerian a vizat unele case, unde au apărut coloane fum și praf.

Un oficial de rang înalt al Hamas, grupul palestinian militant care guvernează Gaza, a declarat că ordinul de evacuare a fost o „escaladare periculoasă” care va avea consecințe.

„Administrația americană, alături de ocupație, poartă responsabilitatea pentru acest terorism”, a declarat oficialul, Sami Abu Zuhri, pentru Reuters, referindu-se la alianța Israelului cu Washingtonul.

Armata israeliană a declarat că a început să încurajeze locuitorii din Rafah să evacueze în cadrul unei operațiuni cu „anvergură limitată”. Nu a oferit motive specifice și nici nu a spus dacă ar putea urma o operaţiune la sol în oraşul din sudul Fâşiei Gaza.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Lupte intense pe frontul din Ucraina. Rușii au anunțat că au cucerit încă un sat

Armata rusă a revendicat sâmbătă cucerirea unui alt sat din estul Ucrainei, situat în apropierea localităţii Ocheretîne, unde a...

Important, pentru consumatorii de apă potabilă din Florești: Sunt posibile sistări de livrare a apei

SA "Servicii Comunale Florești" informează că în legătură cu situația de avarie la Stația de pompare a apei Gura...
  sursa: cursbnm.md