fbpx
12 C
Бэлць
sâmbătă, martie 2, 2024

Joe Biden fuge de întrebările despre fiul său acuzat într-un nou dosar. Hunter: „Încearcă să mă omoare”

Citește și:

Hunter Biden, fiul preşedintelui american Joe Biden, a declarat vineri, 8 decembrie curent, că atacurile pe care le primeşte din partea sectoarelor de dreapta au ca obiectiv final să-l omoare şi să distrugă Preşedinţia tatălui său. Președintele american, Joe Biden, a refuzat, în aceeași zi, să comenteze problemele judiciare ale fiului său, inculpat de justiţia federală pentru fraudă fiscală într-un dosar care ar putea afecta campania pentru alegerile de anul viitor la care intenționează să participe din nou, transmite realitatea.md. 

În timp ce pleca de la Casa Albă într-o deplasare în vestul ţării, preşedintele american i-a salutat pe jurnalişti, dar nu a rostit niciun cuvânt când aceştia l-au întrebat despre problemele penale ale fiului său.

Joe Biden se duce în statele Nevada şi California pentru a prezenta mari investiţii în domeniul feroviar şi pentru a participa la recepţii pentru campania sa de realegere. Dar aceasta ar putea avea de suferit din cauza celei de-a doua inculpări a fiului său, acuzat de această dată că ar fi „implicat într-o stratagemă” care i-a permis să nu plătească impozite în valoare de 1,4 milioane de dolari între anii 2016 şi 2019.

Sunt ani în care Hunter Biden, 53 de ani, „a cheltuit milioane de dolari pentru un stil de viaţă extravagant” – pentru a-şi finanţa consumul de droguri şi a-şi oferi compania unor „escorte” – „în loc să-şi plătească impozitele”, indică actul de acuzare. Această nouă inculpare înseamnă că fiul preşedintelui, deja urmărit penal pentru deţinere ilegală de armă, ar putea fi judecat în două rânduri în anul următor, în timp ce tatăl său va încerca să câștige un nou mandat la Casa Albă.

Un dosar jenant pentru preşedintele democrat, care se pregăteşte să se confrunte cu Donald Trump, predecesorul său în funcţie, care domină cursa de nominalizare republicană şi este implicat în numeroase dosare judiciare care îl vizează personal.

Aleşii republicani din Congres desfăşoară şi o anchetă pentru deschiderea unei proceduri de impeachment împotriva lui Joe Biden, pe motiv că acesta ar fi profitat de pe urma afacerilor controversate ale fiului său în străinătate. După ce s-a recuperat de dependenţa de droguri şi alcool, Hunter Biden se ocupă în prezent de pictură.

Tatăl său a negat întotdeauna că ar fi implicat în afacerile fiului său, susţinându-l în public.

„Nu este vorba despre mine. În fond, ceea ce încearcă ei să facă este să mă omoare, ştiind că pentru tatăl meu ar fi o durere mai mare decât ar putea el suporta”, a declarat Hunter Biden într-un interviu la Moby Pod, podcast-ul muzicianului american Moby, cu care este prieten. „Ei încearcă în modul cel mai ilegitim, dar raţional, să distrugă o Preşedinţie”, a adăugat el.

Hunter Biden a definit astfel campania de hărţuire a cărui ţintă susţine că este din cauza problemelor sale legale şi a dependenţelor de când tatăl său a candidat şi a câştigat alegerile pentru Casa Albă din 2020. În opinia sa, persoanele din spatele acestei campanii au ca scop ca el să recidiveze şi să consume din nou droguri.

„Au decis că singurul mod în care puteau submina încrederea tatălui meu şi capacitatea lui de a continua campania şi de a merge mai departe – în special după moartea fratelui meu – (a fost) să-l facă să creadă că ar putea să-şi piardă fiul pe care tocmai şi-l recuperase de la o moarte aproape sigură, din cauza dependenţei”, a insistat el.

Moby şi Hunter Biden s-au cunoscut în cadrul unui program de tratare a dependenţei de droguri şi sunt prieteni de trei ani. Interviul a fost înregistrat înainte de inculparea lui Hunter Biden, pentru a doua oară la nivel federal, când procurorii i-au deschis joi un nou dosar penal pentru evaziune fiscală.

Preşedinţia SUA nu a dorit să comenteze vineri noua inculpare, dar a subliniat că preşedintele Biden îşi iubeşte fiul şi este mândru de el. „Preşedintele a mai spus-o şi va continua să spună că îşi iubeşte fiul şi îl sprijină în timp ce continuă să-şi refacă viaţa. Nu voi spune mai mult decât ceea ce a repetat deja iar şi iar, că este mândru de fiul său”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, într-o conferinţă de presă.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

UE va examina un nou ajutor de apărare pentru R. Moldova

Europenii iau în calcul un ajutor suplimentar de apărare pentru Republica Moldova în condiţiile în care Rusia își continuă...

Odesa, atacată noaptea trecută. Trei persoane au murit, printre acestea un bebeluș

În noaptea spre sâmbătă armata rusă a atacat regiunea Odesa. În urma acestuia au murit trei persoane, inclusiv un...
  sursa: cursbnm.md