fbpx
15 C
Бэлць
vineri, iunie 21, 2024

Kadîrov și-a numit nepotul în funcția de ministru al Transporturilor

Citește și:

Dictatorul cecen, Ramzan Kadîrov, și-a numit nepotul în funcția de ministru al Transporturilor în executivul de la Groznîi, transmite presa rusă independentă. Funcția era ocupată până acum de către tatăl noului ministru, notează Digi24.ro.

„Chiar dacă este tânăr, el are multă experiență în calitate de coordonator în mai multe domenii și deține toate abilitățile profesionale necesare pentru a îndeplinirea calitativă a calității de ministru”, a declarat Kadîrov în ședința în care a anunțat numirea oficială a rudei sale în poziția de ministru în guvernul său.

Adam Cerhigov are vârsta secretizată și nu au existat informații publice cu privire la activitățile exacte pe care le-a avut acesta până la ocuparea funcției de înalt demnitar în executivul lui Kadîrov. Tatăl lui Cerhigov este căsătorit cu sora cea mare a dictatorului de la Groznîi, iar fratele noului ministru conduce din 2017 serviciul poliției rutiere din Cecenia.

Este, de altfel, a doua oară în doar jumătate de an când funcțiile sunt transmise prin „moștenire”. În total, până acum, cel puțin nouă rude din familia lui Kadîrov sunt plasate în funcții cheie din guvernul cecen. Ramzan Kadîrov și-a numit ginerele în funcția de premier.

Recent, presa rusă a scris despre faptul că liderul cecen suferă de peste cinci ani de necroză pancreatică, o afecțiune care poate duce la deces. Starea de sănătate a lui Kadîrov îi îngrijorează pe oficialii din jurul său, care au început să lucreze la un plan de succesiune pentru a menține stabilitatea în Cecenia.

Astfel, numirile rudelor în instituțiile de forță și în cele mai importante structuri din Cecenia ar putea fi făcute pentru a asigura continuitatea familiei Cadîrov în fruntea Ceceniei, conduse încă de la trădarea tatălui său, din timpul celui de-al Doilea Război Cecen. Familia Kadîrov se bucură de susținerea totală a lui Vladimir Putin, care, de altfel, l-a și numit pe Ahmat Kadîrov în funcția de șef al administrației, încă în anul 2000, odată cu preluarea controluilui armatei ruse asupra Ceceniei.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Sursa: Digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Mai mulți români sunt acuzați că au folosit diplome de Bacalaureat false pentru a obține certificate de manager de transport marfă

10 români sunt cercetați de polițiști, după ce ar fi folosit diplome de Bacalaureat false, pentru a obține certificate...

/VIDEO/ Construită din dragoste, Biserica „Sfânta Treime” din Cuhureștii de Sus este o perlă a neamului. Ce secrete a lăsat familia Bogdanilor

„Vă întâmpin cu gânduri bune, dragii mei, fiindcă, bine ați venit la această perlă a noastră, care ne adună,...
  sursa: cursbnm.md