fbpx
16.3 C
Бэлць
sâmbătă, februarie 24, 2024

La Bruxelles a fost lansată evaluarea conformității legislației naționale cu cea a UE

Citește și:

La Bruxelles a fost dat startul procesului de evaluare a gradului de conformitate a legislației naționale cu cea a Uniunii Europene. Delegația Republicii Moldova, condusă de viceprim-ministra pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, a participat la o reuniune în acest sens împreună cu oficialii Comisiei Europene, care vor munci împreună cu echipa guvernamentală pe parcursul procesului de negocieri, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă al Guvernului se menționează că la Bruxelles a fost convenit calendarul și detaliile procedurale ale etapei de evaluare a conformității legislației naționale cu acquis-ul comunitar.

De asemenea, Cristina Gherasimov s-a întâlnit cu Gert-Jan Koopman, șeful Direcției generale vecinătate și negocieri de extindere a UE. Părțile au vorbit despre ultimele evoluții în realizarea celor trei condiționalități, conform raportului Comisiei Europene din noiembrie 2023. Potrivit viceprim-ministrei, un accent deosebit va fi pus pe continuarea reformelor în sistemul judiciar și procesul de deoligarhizare.

În același timp, în cadrul întrevederii, au fost analizate posibilitățile de valorificare a asistenței și expertizei la nivelul Comisiei Europene pentru consolidarea capacităților Biroului pentru integrare europeană, ale echipei de negociatori și ale experților din instituțiile naționale.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

De la începutul anului 15 persoane au murit în accidente rutiere din cauza nerespectării vitezii

De la începutul anului 2024, în Republica Moldova au fost înregistrate 65 de accidente rutiere din cauza nerespectării limitei...

/FOTO/ Direcția Reparații și Construcții Drumuri Bălți are director. Cine este acesta

Maxim Calmațui este învingătorul concursului pentru funcția de director al Întreprinderii Municipale „Direcția Reparații și Construcții Drumuri” Bălți. Comisia...
  sursa: cursbnm.md