fbpx
10.4 C
Бэлць
miercuri, aprilie 17, 2024

Locuitorii din 10 localități din raionul Râșcani vor avea acces îmbunătățit la servicii calitative de apă

Citește și:

Locuitorii din 10 localități din raionul Râșcani vor avea acces îmbunătățit la servicii calitative de apă. În scopul realizării Proiectului „Securitatea aprovizionării cu apă și sanitație în Moldova”, marți, 3 octombrie 2023, la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, a fost semnat Acordul de cooperare pentru implementarea subproiectului investițional „Construcția infrastructurii de alimentare cu apă a localităților din raionul Râșcani”.

Acordul de cooperare în vederea implementării subproiectului investițional, în valoare de circa 7,6 mil. euro, a fost semnat de către Oficiul Național de Dezvoltare Regională și Locală, Agenția de Dezvoltare Regională Nord și autoritățile administrației publice locale din raionul Râșcani. Termenul de realizare a subproiectului este luna decembrie 2027.

În cadrul subproiectului se planifică actualizarea documentației tehnice de proiect, elaborarea studiului impactului asupra mediului și social, construcția stației de captare, a stației de tratare a apei potabile, a rețelelor de apeduct, aducțiuni, rezervoare, stații de pompare etc.

Prin realizarea subproiectului va fi creat acces la servicii calitative de alimentare cu apă potabilă pentru circa 8 mii de locuitori din 10 localități din raionul Râșcani – Costești, Duruitoarea, Proscureni, Păscăuți, Dămășcani, Duruitoarea Nouă, Dumeni, Văratic, Horodiște și Petrușeni.

Secretarul de stat în domeniul dezvoltare regională, Ana Mardare, a apreciat suportul Băncii Mondiale în sporirea accesului la serviciile de alimentare cu apă și sanitație pentru cetățenii Republicii Moldova și a urat succes tuturor părților implicate, asigurându-i de tot sprijinul Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale în realizarea sarcinilor stabilite.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Un ucrainean torturat de ruși cu electroșocuri a depus o plângere pentru crime de război în Argentina

Un ucrainean a depus o plângere penală la un tribunal din Argentina împotriva forțelor de ocupație ruse care l-au...

Moldovenii preferă produsele autohtone. R.M. a înregistrat o scădere a importurilor cu 7,5%

Moldovenii preferă tot mai mult produsele autohtone. Potrivit datelor Biroul Național de Statistică, importurile în Republica Moldova au înregistrat...
  sursa: cursbnm.md