fbpx
17.4 C
Бэлць
sâmbătă, aprilie 13, 2024

MAI a primit un lot de asistență de circa un milion de dolari prin intermediul IOM

Citește și:

Echipele polițiștilor, polițiștilor de frontieră și cele ale ofițerilor antrenați în gestionarea migrației vor deveni mai eficiente datorită unui lot de asistență oferit ieri de Guvernele SUA, Japoniei, Regatului Unit și de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, anunță Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Asistența în valoare totală de circa 1 milion de dolari a fost oferită prin intermediul Organizației Internaționale pentru Migrație (IOM), în cadrul câtorva proiecte menite să fortifice răspunsul Republicii Moldova la criza persoanelor refugiate din Ucraina.

Echipamente performante le vor permite angajaților MAI să gestioneze mai bine frontierele, să ofere servicii calitative cetățenilor și persoanelor refugiate, precizează ministerul într-un comunicat.

„Sprijinul oferit cu generozitate de Japonia și Marea Britanie vor ajuta echipele Ministerului Afacerilor Interne să fie mai mobile, mai operative, mai eficiente, ne vor dezvolta componenta analitică și capacitatea de reacție a polițiștilor, polițiștilor de frontieră și a colegilor din domeniul migrației”, a menționat ministrul de Interne, Ana Revenco.

Datorită acestui parteneriat, capacitatea de gestionare a frontierelor în Republica Moldova a crescut semnificativ în acest an, a declarat ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Edward Inglett.

„La Summitul CPE, Regatul Unit a anunțat o finanțare umanitară suplimentară de 10,5 milioane de lire sterline pentru a garanta că refugiații de aici pot avea acces la servicii de bază și protecție și pentru a consolida sistemul național de protecție socială pentru a răspunde nevoilor celor mai vulnerabile persoane, refugiați și moldoveni. Sperăm ca această cooperare eficientă să continue în anul următor”, a menționat ambasadorul.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Noi așezări de tip cenușar din epoca bronzului, descoperite în raionul Soroca

Noi așezări de tip cenușar au fost descoperite la doi kilometri de localitatea Căinarii Vechi din raionul Soroca. Potrivit...

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să-i declare

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să îi declare. Incidentul a fost înregistrat...
  sursa: cursbnm.md