fbpx
12.6 C
Бэлць
duminică, aprilie 14, 2024

Mai multe săli de operație din cadrul Centrului Național Științifico-Practic de Chirurgie Pediatrică „Natalia Gheorghiu”, renovate capital cu sprijinul CNAM

Citește și:

Compania Națională de Asigurări în Medicină a investit în jur de 1,5 milioane de lei în renovarea capitală a sălilor de operații pentru nou-născuți, a saloanelor de trezire postoperatorie, precum și a sălii de operații colorectale din cadrul Centrului Național Științifico-Practic de Chirurgie Pediatrică ,,Natalia Gheorghiu” al Institutului Mamei și Copilului. Banii provin din fondul de dezvoltare și modernizare a prestatorilor publici de servicii medicale al CNAM și au fost alocați în bază de concurs de proiecte.

În cadrul proiectului investițional, au fost efectuate o serie de lucrări esențiale de reparație la nivelul pereților, tavanului, pardoselii, montarea instalațiilor sanitare și electrice, instalarea unor sisteme de ventilare, semnalizare de incendiu și control al accesului în sălile de operație etc.

Reprezentanţii CNAM au efectuat recent o vizită de monitorizare la fața locului și au constatat că lucrările au fost finalizate și corespund prevederilor proiectului și proceselor-verbale de recepție a activităților executate.

Potrivit managerului instituției medicale, implementarea proiectului investițional a contribuit la crearea unor condiții de confort și siguranță pentru micii pacienți. În sălile renovate sunt realizate intervenții de urgență și programate pentru nou-născuți și copii de vârstă fragedă cu malformații și patologii dobândite colo-proctologice. Modernizarea sălilor de operație va contribui și la diminuarea riscului de complicații severe, precum infecțiile septice.

Implementarea acestui proiect investițional reprezintă o dovadă a angajamentului continuu al CNAM pentru îmbunătățirea infrastructurii medicale și asigurarea condițiilor moderne atât pentru personalul medical, cât și pentru pacienți.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Noi așezări de tip cenușar din epoca bronzului, descoperite în raionul Soroca

Noi așezări de tip cenușar au fost descoperite la doi kilometri de localitatea Căinarii Vechi din raionul Soroca. Potrivit...

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să-i declare

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să îi declare. Incidentul a fost înregistrat...
  sursa: cursbnm.md