fbpx
13.7 C
Бэлць
miercuri, mai 22, 2024

Maia Sandu despre scumpirea unor produse: „Ceea ce poate face Guvernul este să crească veniturile oamenilor”

Citește și:

Majorarea prețurilor la carburanți, dar și la unele produse alimentare se datorează creșterii prețurilor la nivel mondial. Din această cauză Guvernul nu poate inerveni în asemenea situații. Cel puțin asta susține președintele țării, Maia Sandu. În cadrul unei emisiuni televizate, șefa statului a declarat că una dintre soluțille pe care le poate și le va implementa Guvernul, este ca să crească veniturile oamenilor.

Din păcate, la mai multe produse unde cresc prețurile, sunt dictate de prețurile crescute la nivel mondial, este puțin ce poate face Guvernul pentru a opri aceste prețuri. Ceea ce poate face Guvernul, și ce va face, este să îi ajute pe oamenii la creșterea veniturilor, ca ei să își poată permite aceste lucruri. Atunci când vorbim de carburanți s-a încercat parțial prin această lege (ANRE stabilește zilnic prețurile-plafon) parțial să se rezolve, dar este implicată și creșterea prețurilor la nivel mondial”, a declarat Maia Sandu.

Ceea ce ține de scumpirea pâinii, Maia Sandu a declarat că acest lucru urmează să fie investigat, întrucât, în acest ani, prețurile la cereale nu a crescut.

„Au fost câteva brutării, în anumite localități. Acest lucru trebuie investigat. De ce se scumpește pâinea, pentru că în acest an prețul la grâu nu a crescut. Sunt cazuri izolate, iar Guvernul trebuie să analizeze această situație”, a sublinat Sandu.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Atenție dacă ați cumpărat așa ciuperci. ANSA retrage din comerț un lot marca Lux Menu

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a anunțat astăzi retragerea din comerț a unui lot de ciuperci conservate marca...

/FOTO/ Cinci spitale raionale din țară dotate cu panouri fotovoltaice. Două sunt din nordul țării

Astăzi, la Spitalul raional Orhei, a avut loc inaugurarea panourilor fotovoltaice pentru cinci instituții medico-sanitare publice din țară. De...
  sursa: cursbnm.md