fbpx
20.5 C
Бэлць
joi, iunie 13, 2024

Maia Sandu, mesaj de felicitare de Ziua Profesorului. 30 de cadre didactice au primit distincția „Ordinul de Onoare”

Citește și:

Cu prilejul Zilei Profesorului, marcată astăzi, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis un mesaj de felicitare pentru toți dascălii din țară. La fel, șefa statului a conferit distincții pentru 30 de cadre didactice din Moldova.

Astăzi, de Ziua Profesorului, țin să le mulțumesc tuturor dascălilor care și-au dedicat viața copiilor, care cultivă excelența și care, prin propriul exemplu, îi învață pe tinerii noștri să fie exigenți față de ei înșiși, dar și față de cei din jur”, a spus șefa statului în mesajul său. Președinta Maia Sandu a menționat, de asemenea, că profesorii sunt acei care își învață discipolii să fie onești, uniți și solidari, să respecte munca și să-și iubească țara, și prin asta modelează viitorul Moldovei.

Șefa statului i-a îndemnat pe profesori să muncească împreună, cot la cot, pentru a restabili prestigiul profesiei și pentru a reconstrui autoritatea morală și intelectuală a dascălilor în societate. „Vă încurajez, pe fiecare, să vă pregătiți urmași destoinici și să lăsați în sala de clasă discipoli pe care i-ați ajutat să devină profesori buni. Eu cred cu tărie în puterea educației și în puterea transformațională a profesorului. Vă urez succes și vă aștept să reușim împreună”, a spus Președinta Maia Sandu.

Tot astăzi, cu prilejul sărbătorii, Președinta Maia Sandu a semnat un decret, prin care a conferit 30 de distincții de stat pentru 30 de cadre didactice din toată țara. „Ne exprimăm, și pe această cale, recunoștința și aprecierea noastră. La mulți ani, dragi profesori”, a încheiat șefa statului mesajul adresat de Ziua Profesorului.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Premierul Dorin Recean și reprezentanții autorităților publice din Soroca au discutat despre dezvoltarea raionului

Prim-ministrul Dorin Recean s-a întâlnit cu reprezentanții autorităților publice și ai serviciilor desconcentrate din raionul Soroca. Au fost discutate...

/VIDEO/ „Acceptă-mă” – Bate un gol pentru viață

Au jucat fotbal pentru o cauză nobilă. În municipiul Bălți s-a desfășurat cea de-a doua ediție a „Cupei Companiilor:...
  sursa: cursbnm.md